En Sıcak Konular

Adana'daki gösteride ses bombası mı atıldı?

16 Haziran 2014 14:45 tsi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olayları bahane ederek yapılan izinsiz gösteride ölen İbrahim Aras'ın (14) ailesinin avukatı olduğunu bildiren Vedat Özkan, basın mensuplarına olay yeri tespit ve otopsi tutanağını dağıttı.

Ailenin avukatı olduğunu belirten Özkan, Adana Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte dün meydana gelen olayla ilgili başından sonuna kadar cumhuriyet savcısıyla tüm aşamalarda bulunduğunu söyledi.

 Özkan, şunları kaydetti:

"Bu otopsi raporu açıkça yakın mesafede, cenazenin yanında bulunan ses bombasının atılması sonucu maktulün kafasının parçalandığı sonucu ortaya çıkmıştır. Doktorların görüşü de bu yöndedir. O nedenle herhangi bir çocuğun elinde patlamış bomba, patlayıcı madde ve benzeri hiçbir şey yoktur. O nedenle basını, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına elimdeki olay yeri tespit tutanağı ile basına açıklama yapma gereksinimi duyduk."

Olayın çok vahim olduğunu, doktorların da otopsi sırasında tespitte zorlandıklarını söylediklerini ifade eden Özkan, "Ancak açık tespitleri herhangi bir patlayıcıya bağlı değil tamamen yakın mesafeden atılan bir cismin isabeti ile kafanın parçalanmasından ibaret olduğunu açıkça söylemişlerdir. Geniş otopsi için değerlendirme yapılacak. Ancak ön raporda vücudun herhangi bir yerinde iz, emare, patlama, kol kopması ve benzeri bir şeyin olmadığını mütalaa etmişlerdir" diye konuştu.

Avukat Özkan, hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın Şehit İdris Güler Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Özkan'ın basına dağıttığı olay yeri tespit ve ölü muayene tutanağında, olayın merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi 20067 sokakta meydana geldiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"...14-15 yaşlarında bir çocuğun kaldırıma başı gelecek şekilde kafa kaidesi parçalanmış şekilde ölü olarak yatar vaziyette bulunduğu..., cesedin yanında gazetelerin bulunduğu, bir gaz kapsülünün cesedin hemen bir metre kadar önünde bulunduğu görüldü... Bomba imha uzmanları tarafından çevrede müdahaleye bağlı yerlerde gaz kapsülü parçalarının bulunduğu ifade edildi. Olay yerinin gittikçe kalabalıklaştığı, ilgililerin kimi zaman orada bulunan kalabalığı yatıştırmakta güçlük çektiği, herkesin olaya müdahil olmaya çalıştığı gözlendiğinden inceleme cesedin çevresi ile 2-3 metrelik mesafede yapılabildi..."

Avukat Özkan'ın dağıttığı otopsi tutanağında ise "Ölümün yaygın kafatası ve yüz kemik kırıkları ile beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği, ayrıntılı raporun daha sonra verileceği" ifade edildi.

AA



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,813 µs