En Sıcak Konular

CHP, Bahçeli’ye isim önerecek!..

16 Haziran 2014 08:52 tsi
CHP, Bahçeli’ye isim önerecek!.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşmesine, bir isim önerisiyle gideceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP’li 234 belediye başkanının katılımıyla Eskişehir’de, Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen ‘Büyük Buluşma’ toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adayınız Büyükerşen mi?

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “CHP’nin, Cumhurbaşkanı adayı Yılmaz Büyükerşen olacak yönünde beklentiler vardı. Adayınız Büyükerşen olabilir mi?” sorusuna “Yarın (bugün) bu konuda düşüncelerimiz daha net olarak ifade edilecektir” yanıtını verdi. “Yarın (bugün), MHP lideriyle görüşeceksiniz. Bir isim önerisi var mı?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Bir öneriyle gideceğim” dedi.

Köşk turları SP ile bitti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında önceki gün Saadet Partisi ve Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir değerlendirme yaptı. Alınan bilgilere göre Saadet Partisi Mustafa Kamalak, “Temaslarınızı yakından takip ediyoruz. Yol haritanız çok sağlıklı” tebriği gelirken, kucaklayıcı bir aday gösterilmesi çağrısını yineledi. Kamalak’ın adayın partili bir Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğine yönelik sözleri de CHP heyeti tarafından not edildi. Kılıçdaroğlu’nun da, “Büyük uzlaşıyı arıyoruz. Tarafsız, milletin değerlerine saygı gösteren bir aday göstereceğiz” dediği belirtildi.

Büyükerşen ve Başbuğ önde

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hilton Oteli’nde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türk Eczacılar Birliği, Kaos GL, Alevi Kültür Dernekleri, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Halkevleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda derneğin temsilcisileri ve bazı sanatçılar ile biraraya geldi. Alınan bilgilere göre toplantıda, sivil toplum örgütleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un isimlerini aday olarak önerdi. Bazı katılımcılar ise “Adayınız muhakkak sivil bir isim olmalıdır” vurgusunu yaptı. Bir katılımcının, “Asker kökenli bir aday olmasını istemeyiz. Aleviler ve Kürtlerin uzlaşamayacağı, Alevileri ve Kürtleri yok sayan bir aday başarıya ulaşamayacaktır” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Aday etrafında kenetlenme...

Görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz çok büyük bir uzlaşmayı sağlamak istiyoruz. Bütün siyasal partilerin, meslek kuruluşlarının, sendikaların, sanatçıların destek vereceği bir adayı belirlemek istiyoruz. Büyük uzlaşma ile bu sorunu çözmek istiyoruz ve demokrasiye en büyük katkıyı yapabileceğimize inanıyoruz. İnanıyorum ki adayımız toplumun her kesiminden destek alacak” diye konuştu.

Kısa sürede açıklayacağız

Kılıçdaroğlu’nun da, “Halkın kabulleneceği, toplumu kucaklayan bir ismi aday göstereceğiz. Pazartesi günü (bugün) Sayın Devlet Bahçeli ile görüşeceğim. Bu görüşmenin ardından en kısa sürede adayımızı topluma açıklayacağız. Adayımızı sizlerle de buluşturacağız” mesajını verdiği belirtildi. CHP lideri, toplantı sonunda gazetecilerin, “Yarın (bugün), MHP lideriyle görüşeceksiniz. Bir isim önerisi var mı?” sorusuna da “Bir isim önerisiyle gideceğim” yanıtını verdi.

İyi eğitimli, dil bilen aday...

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını ilan etmesine kısa bir süre kala, ismi adaylar arasında geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in evsahipliğinde düzenlenen ve CHP’li 234 belediye başkanının katıldığı dünkü toplantıda, cumhurbaşkanı adayının tarifini yaptı. Cumhurbaşkanı adayını “terbiyeli, iyi eğitimli, dil bilen, hukukun üstünlüğüne inanan biri” diye niteleyen Kılıçdaroğlu, “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı yok, halkın cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz” diye konuştu.

Vatan



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,904 µs