En Sıcak Konular

Türkiye'yi kargaşanın içine sokmak istiyorlar

15 Haziran 2014 17:10 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, "Türkiye'yi bölmek istiyorlar, Türkiye'yi kargaşanın içine sokmak istiyorlar ve her seferinde farklı taktikler, tahrikler" dedi.

 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Babalar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Çavuşoğlu, annelerin de babaların da kutsal olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, her toplantıda partinin büyüdüğünü, katılımcıların arttığını belirtti. Bugün de farklı partilerden insanların AK Parti'yi tercih ettiğini anlatan Çavuşoğlu, AK Parti'nin 12 yıldır sürekli büyüyen, güçlenen parti olduğunu söyledi. AK Parti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin de büyüdüğüne, güçlendiğine işaret eden Çavuşoğlu, milletin de AK Parti çalıştıkça desteğini artırdığını kaydetti. AK Parti çalıştıkça AK Parti'ye katılanların sayısının arttığını vu bundan rahatsız olanların da bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti'nin her seçim başarısından rahatsızlık duyanlar, AK Parti'nin büyümesinden de rahatsızlık duyabilir. Bu doğaldır ama halkın, vatandaşın, milletin tercihlerini engelleyemezsiniz. Artık Türkiye 'Biz ne yaparsak yapalım, mutlaka bize oy vermek zorunda bu millet' anlayışı 50'lilerde kaldı. Artık o anlayış değiştikten sonra iş başına gelen başbakanları asamıyorsunuz, artık milletin evlatlarını darbelerle indiremiyorsunuz, artık bu ülkede sözü millet söylüyor, kararı millet veriyor ve millet tercihini yapıyor. Çünkü millet iyiyle kötüyü ayırıyor, çalışanla çalışmayanı ayırt ediyor. Gerçek milliyetçilerle, milliyetçi geçinenleri çok iyi ayırt edebiliyor milletimiz. Milletimiz artık Atatürk'ün gösterdiği hedeflere Türkiye'yi gerçekten kimler ulaştırmak istiyor onu görüyor ama Atatürk'ten geçinenlere de prim vermiyor."

Çavuşoğlu, bugün bazı partilerin ve derneklerin Mustafa Kemal Atatürk'ün değerleri, ilkeleri üzerinden konuştuklarını ancak bu Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşma noktasında herhangi bir çaba harcamadığını belirtti.

"Millet kavga istemiyor"

Milletin Türkiye'nin sorunlarını kimin çözmek istediğini, kimin bu topraklarda halk arasında ayrım yapmadığını iyi bildiğini dile getiren Çavuşoğlu, milletin artık kardeş kavgalarından bıktığını, Kürt-Türk kavgası, Alevi-Sunni çatışması istemediğini kaydetti. Çavuşoğlu, milletin istikrar, güven, ülkenin büyümesini, kalkınmasını, güçlü bir ülke olmasını istediğini vurguladı.

Güçlü, istikrarlı olmayan, güvenliği sağlanamayan ülkelerin felaketlere sürüklendiğini ve komşu ülkelerde bunların örneklerinin görüldüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Kendiniz güçlü değilseniz, ekonominiz güçlü değilse, ayaklarınız üzerinde duramıyorsanız size kimse yardımcı olamaz. Suriye'ye kim yardımcı oluyor, 'bırakın öldürsünler' anlayışı var" diye konuştu.

"Türkiye'yi kargaşanın içine sokmak istiyorlar"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'ye karşı da felakete sürüklemek amacıyla oyunlar oynandığını öne sürdü. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'yi bölmek istiyorlar, Türkiye'yi kargaşanın içine sokmak istiyorlar ve her seferinde farklı taktikler, tahrikler. Bir taraftan Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonları, darbeler, Türkiye'ye, demokrasiye darbedir bu 17 Aralık operasyonu. Buna benzer yöntemlerle en son şanlı bayrağımızı indirme. Bunların hepsi provokasyon. Türkiye büyüdükçe bu tür hareketlilik artıyor. Zamanlamasına bakın. Dünyanın en büyük havalimanının temelini atıyoruz hemen bir kaç gün geçmeden Türkiye'yi karıştırma çabaları maalesef içeride ve dışarıda devam ediyor. Ama hiç kusura bakmasınlar, biz güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir milletiz. Allah'ın izniyle dünyanın en büyük üçüncü havalimanını yapacağız ve hizmete sokacağız, İstanbul'umuzu THY ile en önemli ulaşım merkezi yapacağız."

Engellere rağmen hizmetlerin devam ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, yeni tüp geçitlerin yapılacağını, Kanal İstanbul'un açılacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Kimse bizi yolumuzdan döndüremez, kimse bizim büyük hedeflerimize ulaşmamız yönünde önümüzde setler kuramaz. Çünkü bizim arkamızda milletimiz var, güçlü Türkiye var, 77 milyon insan var, içeride ve dışarıda dua edenler var. Mazlumların duası, desteği var. İnşallah biz bunları başaracağız" dedi.

CHP ve Dersim olayları

Çavuşoğlu, milletin duygularını sömüren partiler ile hizmet üreten, insanlara kucak açan partiler arasında iyi ayrım yaptığını belirtti. AK Parti'nin hiçbir zaman etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik, dini milliyetçilik yapmadığını söyleyen Çavuşoğlu, tüm sorunlarla yüzleşen tek partinin de AK Parti olduğunu ifade etti.

Dersim olayında ilk özür dileyen Başbakanın da Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Dersim'den gelen Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı, Dersim'deki felaketleri, Dersim'deki zulümleri hiçbir zaman dile getirebilmiş midir? Getirememiştir. Çünkü niye? onlar sistemin, derin yapının parçası ve siyasetçileridir. Bugün nelerin arkasına sığındıklarını görüyorsunuz. Marjinalleşen bir parti, sokak olaylarından medet uman ve daha dün küfrettikleri kişilerin arkasına, kuyruğuna takılan bir siyasi parti ve liderler. Daha 2 yıl önce küfrediyordunuz ama bugün AK Parti'ye karşı duran herkesin yanında ilkelerinizi çiğneyerek arkasında duruyorsunuz. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Nerede ilke, nerede ahlak, nerede dürüstlük."

Çavuşoğlu, muhalefetin AK Parti ne derse "yanlış" ya da "hayır" dediğini, yapılacak hizmetleri engellediğini kaydetti.

30 Mart Yerel seçimlerinde Antalya'da AK Parti'nin önemli bir başarı sağladığını ifade eden Çavuşoğlu, Antalya'da hizmet bereketi yaşandığını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, ayrıca ilçe teşkilatlarına atanan yeni başkanlar ile partiye katılanlara da hayırlı olsun temennisinde bulundu.

AA



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,433 µs