En Sıcak Konular

Merkel'den Putin'e: Dehşet içindeyim

14 Haziran 2014 22:44 tsi
Merkel'den Putin'e: Dehşet içindeyim Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Ukrayna'da düşürülen askeri uçakta ölenler nedeniyle "dehşet içinde olduğunu" söylediği bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'nin birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştükleri bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Georg Streiter yaptığı açıklamada; Merkel'in Putin'e, Ukrayna'da düşürülen askeri uçakta ölenler nedeniyle "dehşet içinde olduğunu" ifade ettiğini, bu nedenle Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko'nun ateşkes çağrısının daha da anlam kazandığını belirttiğini bildirdi.

İki lider görüşmede ayrıca, Putin'den ateşkesin uzun süreli olabilmesi ve Rusya'dan Ukrayna'ya giren silah ve savaşçıların engellenmesi için, Rusya'nın Ukrayna sınırını ciddi anlamda kontrol etmesini istedikleri ifade edildi.

Streiter açıklamasında ayrıca, Hollande ve Merkel'in, Putin'in Ukrayna Devlet Başkanı seçilen Petro Proşenko'yu tanımasını memnuniyetle karşıladıklarını ilettiklerini kaydetti.

İki liderin akşam saatlerinde yapılması planlanan Rusya'nın Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatı görüşmelerinin başarılı geçmesini ümit ettikleri belirtildi.

Ban kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, Ukrayna’nın bir askeri nakliye uçağının Rusya yanlısı ayrılıkçılarca Lugansk'ta düşürülmesini "en sert" biçimde kınadı.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, Ukrayna'da can kayıplarının artması ve insani durumun kötüleşmesinin, çatışmaların bir an önce durdurulması ve sorunun diyalogla çözülmesi ihtiyacını gösterdiğini kaydetti.

Cenevre'de gerçekleştirilen diplomatik çözüm çabalarının sonuç vermemesinden duyduğu kaygıyı vurgulayan Ban, tüm taraflardan Cenevre'de 17 Nisan'da varılan anlaşmaya uymalarını istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ve Ukrayna halkına destek mesajları da veren Ban, "Tüm taraflar Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin sağlanması için üzerine düşeni yapmalı" ifadesini kullandı.

AA



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,416 µs