En Sıcak Konular

Önce rehineleri bırakın arabuluculuk yaparım!

14 Haziran 2014 09:24 tsi
Önce rehineleri bırakın arabuluculuk yaparım! Tarık El Haşimi, IŞİD'den arabuluculuk teklifi aldığını açıkladı. Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın örgüte sunduğu tek şart ise şu: Öncelikle konsolosu, konsolosluk görevlilerini ve TIR şoförlerini serbest bırakın.

Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, katıldığı A Haber’de Irak’ta yaşanan güncel konuları değerlendirdi. IŞİD'den Türkiye ile arabuculuk yapması için mesaj aldığını söyleyen Haşimi şunları söyledi:

TEK ŞARTLA İLETİRİM

- Dün Musul’dan bir mesaj aldım. Türkiye Cumhuriyeti ile aralarında arabuluculuk yapmamı istiyorlardı. Ama ben bunun parçası olmayı reddettim. 'Bir şartla yaparım' dedim. 'Öncelikle konsolosu ve konsolosluk görevlilerini ve TIR şoförlerini serbest bırakın' dedim. 'Ancak bu durumda mesajı iletirim' dedim. Yoksa herhangi bir mesaj iletmem' dedim.  
- Maliki'yi yıllar önce uyardım. Bu politikayı sürdürürsen Irak her geçen gün batağa saplanır. Eğer halkına ayrımcılık yaparsan, adil davranmazsan, insanlar buna bir süre sessiz kalır. Ama bu sonsuza kadar devam etmez. Nuri El Maliki bunun bedelini öder. Irak’ta Sünniler adaletsizliğe ve baskıya maruz kaldı. Öyle bir an geldi ki insanlar demokrasiye inançlarını kaybetti. Hiç kimsenin siyasete ve uluslararası topluma inancı kalmadı.

IŞİD ESAD'A KARŞI SAVAŞMADI
 
IŞİD’in uygulamaları şüphe yaratıyor. Esad rejimiyle ilişkileri olduğu konusunda düzenli ve sürekli istihbarat geliyor. Bana gelen bilgilere göre IŞİD hiçbir zaman Esad’a karşı savaşmadı. Sadece diğer Suriyeli muhalif gruplar ile çatıştı. Kadınlarımıza tecavüz ettiler, yaşlılarımızı hapse attılar. Liderlerimiz kaçırıldı. Sürgüne gönderildi. Irak'ta Sünni olmak başlı başına suçlu olmak haline geldi. 



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs