En Sıcak Konular

Erdoğan Musul için ilk kez konuşuyor

13 Haziran 2014 15:19 tsi
Rize'de toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Musul krizi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, hükümetin Irak politikasını eleştiren muhalefete "Birinci önceliğimiz onların can güvenliğidir. Biz muhalefet partileri gibi olamayız. Onların sırtında yük küfesi yok. Kuru sıkı atıyor." diye cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de vilayet önünde toplu açılış töreninde konuşma yapıyor:

Irak'taki güvenlik sorunları nedeniyle başkonsolosluğumuzu IŞİD unsurları işgal etti, personelimizi alarak şehrin bir başka bölgesine götürdü. Başkonsolosluğumuzda 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunuyordu, orada tır taşımacılığı yapan şoförlerimiz, fabrikalardan çalışan vatandaşlarımız var.

Bütün bunları yakın takipteyiz, başta şahsım, Dışişleri, Milli İstihbarat, silahlı kuvvetlerimiz takip ediyoruz, bire bir her an. Şahsen kendim olmak üzere başkonsolosumuzla görüşmem oldu. Bu personelimizin ve aile fertlerinin geri dönmeleri için girişimlerimiz devam ediyor.

Irak nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor. BM Nato gibi kuruluşlar nezdinde uluslararası hukuk alt yapısını oluşturuyoruz.

Sağ salim içinde evlerine ulaştırmak için çalışmalar devam ediyor. Musul'daki gelişmeleri an be an takip ediyoruz. İnşallah hayırlı bir netice alacağız.

Birinci önceliğimiz onların can güvenliğidir. Biz muhalefet partileri gibi olamayız. Onların sırtında yük küfesi yok. Kuru sıkı atıyor. CHP Dışişleri Bakanıma ‘Bunun siyasi sorumluluğu vardır.’ Neymiş? Cevap yok.

O siyasi sorumluluğun hesabını 30 Mart’ta milletim sana verdi. 30 Mart’ta milletim kuru sıkıya pabuç bırakmayız dedi. ‘Biz sizin Ortadoğu’daki siyasetinizi kabul etmiyorum’ diyor. Biz senin siyasetimizi kabul edemeyeceğini bekleyemeyiz ki.

Sen esad ile el elesin. Biz ise karşı karşıyayız. Sen katillerle el tutuyorsun biz ise karşı karşıya duruyoruz bizim farkımız bu. Biz mağdurların yanındayız.

Bahçeli çıkmış Hemen asker müdahale etmeli. Hemen orada silahlı girişim neyse bunu da yapmalı. bahçeli senin dünyadan haberin yok galiba. Onların başına bir şey geldiğice neyle izah edeceksin.

Sabırla bu işi yürütmenin gayreti içindeyiz. Biz sabırlıyız.

Bunların derdi problemi çözmek değli problemi büyütmek. Muhafelet artık dengeyi tamamen yitirdi. Yağmur kar yağsa hükümet sorumlu. Ellerine diken batsa hükümeti suçlar hale geldiler.

Musul'daki personelimizi emniyet içinde evlerine ulaştırmanın mücadelesini yürütüyoruz. Muhalefet 12 yıl boyunca iş üretemediler sürekli yıkmanın engellemenin peşinde oldular.

Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,941 µs