En Sıcak Konular

İşte Çankaya’nın yeni kadrosu

29 Ağustos 2007 11:29 tsi
İşte Çankaya’nın yeni kadrosu Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde birlikte çalışacağı yakın kurmaylarını kendisi belirleyecek. İşte Gül'ün kafasında ön plana çıkan isimler:

Uğur ERGAN'ın haberi

ÖZEL KALEM: Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Başdanışmanlık görevi için Gül’ün iki ayrı büyükelçi üzerinde düşündüğü konuşuluyor. Kulislerde, Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde özel başmüşavirliğini yapmış olan Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu’nun ismi öne çıkıyor. Ancak Gül’ün, Çankaya Köşkü’ne tam yerleşene kadar şimdiki Özel Kalem Müdürü ve Başdanışman Zergün Korutürk’ün bir süre daha bu görevde kalacağı belirtiliyor.

SEKRETER: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği için Gül’ün başta askerler olmak üzere devletin üst kademesiyle yakın ilişki içinde bulunan Akdeniz Bölgesi’ndeki bir ilde görev yapan bir vali ile iki büyükelçi arasında bir seçim yapacağı ileri sürülüyor. 10. Cumhurbaşkanı Sezer döneminde Genel Sekreterlik yapan Kemal Nehrozoğlu görevinden ayrılıp emekli olurken, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim de Çankaya Köşkü’ne veda etti. Serim YÖK üyesi olarak kamu görevini sürdürecek.

YAVER: Cumhurbaşkanı’nın görev süresi dolduğu için, yaverinin görevden ayrılması şartı bulunmuyor. Sezer’e Başyaverlik yapan Kurmay Albay Metin Özbek’in bu görevini devam ettirme olasılığı bulunuyor. Ancak Genelkurmay’ın usulen de olsa Gül’e bir başka yaver isteyip istemediğini soracağı belirtiliyor.

KORUMA: Gül’ün, başbakanlığından önce yakın koruma müdürlüğünü üstlenen ve bu görevi 5 yılı aşkın süredir yapan Emniyet Amiri Osman Çangal ve beraberindeki çalışma arkadaşlarının Çankaya Köşkü’ne atanacaklarına dair gerekli yazının çıktığı öğrenildi.

SÖZCÜ: 22 Temmuz seçimleri öncesi ve sonrası Gül’ün yakın çalışma çevresinde yer alan AB İletişim Grubu Başkanı Ahmet Sever’in Çankaya Köşkü’ne çıkması da kesinleşti. Sever’in, Gül’ün AB danışmanlığını sürdürebileceği, bunun yanısıra Köşk sözcülüğü görevinde de bulunabileceği belirtiliyor.

HUKUK: Kanunlar Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanı ve Hukuk Danışmanı Reşat Şamiloğlu, Gül gelmeden istifasını Sezer’e verdi. Gül’ün bu göreve kimi getireceği henüz netlik kazanmadı.

İDARE: Sezer’in göreve başlattığı İdari ve Mali İşler Başkanı Mehmet Kaya, Personel Başkanı Musa Hikmet Yavuzyiğit, Muhasebe Müdürü Ramazan Ertuğrul da usulen Sezer’e istifalarını sundu. Ancak Gül, isterse bu isimlerle çalışabilecek.

Hürriyet 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,316 µs