En Sıcak Konular

'Rus tankları sınırı geçti'

12 Haziran 2014 21:39 tsi
'Rus tankları sınırı geçti' Ukrayna İçişleri Bakanı Avakon, aralarında üç tankın da bulunduğu Rus zırhlı araçların topraklarına girdiğini, ordunun araçlara ateş açtığını ileri sürdü.

 Rus İnterfax haber ajansının bildirdiğine göre Avakov, Rusya'ya ait üç tankın da aralarında bulunduğu zırhlı araçların, Ukrayna sınırını geçtiğini iddia etti.

Söz konusu araçların ülkenin doğusunda, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sınıra yakın noktalardan Ukrayna topraklarına girdiğini ifade eden Avakov, ordu birliklerince araçlara ateş açıldığını bildirdi.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılarla ordu arasındaki çatışmalar aralıklarla sürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, çatışmaların derhal bitmesi gerektiğini söylemiş bunun kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Poroşenko'nun ülkesinde istikrarı sağlamak için kredisi olduğunu ve bunu kullanması gerektiğini kaydetmişti.

Poroşenko ile Putin atılması gereken adımları konuştu

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin sağlanması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik atılması gereken adımları konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Poroşenko'nun öğleden sonra Putin ile önemli bir telefon konuşması yaptığı belirtildi.

Poroşenko'nun ülkenin doğusundaki sorunun çözümüne yönelik planının değerlendirildiği görüşmede, iki devlet başkanı söz konusu bölgede ateşkesin sağlanması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik atılması gereken adımları da görüştüğü vurgulandı.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da Proşenko'nun Putin'e, ülkesindeki sorunun çözümüne yönelik planını anlattığı kaydedildi.

Putin ve Poroşenko'nun, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunu değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, Poroşenko'nun "Rusya günü" dolayısıyla Putin'i kutladığı bilgisi yer aldı.

Poroşenko,  Angela Merkel ile telefonla görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonla görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iki lider telefon görüşmesinde, ülkenin doğusundaki olayların etkisinin azaltılmasına yönelik yapılması gerekenleri değerlendirdi.

Üçlü görüşme grubunun çalışmalarının de konuşulduğu görüşmede, Poroşenko'nun barış planı, enerji güvenliği ve Ukrayna - AB ilişkileri de ele alındı.

Merkel'in ülkenin normalleşmesine yönelik her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirttiği görüşmede, Ukrayna'ya yapılması planlanan insanı yardımlar da gündeme geldi.

AA



Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs