En Sıcak Konular

CHP, Erdoğan'a küresel ısınmadan etkilenmeme önlemlerini sordu

29 Ağustos 2007 11:06 tsi
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, küresel ısınmadan etkilenmemek için alınan önlemleri sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Barış, küresel ısınmanın, sanılandan daha hızlı bir şekilde dünyayı kasıp kavurmaya başladığını belirtti.
      Tansel Barış, Dünya Doğal Hayatı Koruma Fonu'na göre 2012 yılına kadar acil önlem alınmazsa, gelecek kuşakların çok güçlüklerle yaşamak zorunda kalacağını ifade ederek, ''Dünya Doğal Hayatı Koruma Fonu yöneticilerinin ve bilim insanlarının iddia ettiği gibi dünyamız, ülkemiz çok yakın bir tarihte tedbirler alınmazsa içinden çıkılamayacak derecede felaketlerle karşı karşıya mı kalacaktır? Bu iddialar doğru mu? Bu iddialar doğruysa, uzun süreden beri yapılan bu uyarıları ciddiye aldınız mı?'' sorularını yöneltti.
      Küresel ısınmadan olumsuz etkilenmemek için ne gibi önlemler alındığını öğrenmek isteyen CHP'li Barış, önergesinde şu soruları yöneltti:
      ''Küresel ısınma ve olumsuz etkileri ile alınması gereken önlemler konusunda, bir taraftan yönetimde söz sahibi idareciler, diğer taraftan halkımız yeteri kadar bilgilendirilip, bilinçlendirildi mi? Bu bilgilendirme ve bilinçlendirme yeterli mi? Küresel ısınma ve felaketlere karşı halkımız ne tür önlemler almalıdır?''
     
      -''TÜRKİYE'DE YAŞANAN KURAKLIK''-
      CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ülkede yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin önemli sorunlar yaşadığını ifade etti.
      Kuraklıktan mağdur olan Ege Bölgesi'nin afet kapsamına alınmasına yönelik yürütülen bir çalışma olup olmadığının açıklanmasını isteyen CHP'li Soysal, ''Pamuk üreticilerinin, makinalı tarıma teşvik edilmesi için makinalı hasat desteklemesi yapılması düşünülüyor mu?'' diye sordu.

Milliyet



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs