En Sıcak Konular

Bozdağ: Sessiz kalmayacağız

11 Haziran 2014 20:56 tsi
Adalet Bakanı Bozdağ, Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskına ilişkin, "Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessiz kalmayacağımızın, gereği neyse yapılacağının bilinmesi gerekmektedir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına ilişkin, "Diplomatik misyonumuza ve vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırıları bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz. Başkonsolosluk personeli ve vatandaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessiz kalmayacağımızın gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir" dedi.
 
Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda TCK ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensuplarının son birkaç gündür Musul'a karşı başlattıkları saldırı sonucunda başta batı yakası olmak üzere Musul'un önemli bir bölümünün ele geçirildiğini anımsattı.
 
IŞİD mensuplarının bugün sabah saatlerinde de Musul'daki Türk Başkonsolosluğu yerleşkesine bir baskın gerçekleştirerek, personeli konsolosluk yerleşkesinden çıkardığını ve şehrin başka bölgesine naklettiğini belirten Bozdağ, olay sırasında yerleşkede Başkonsolos dahil 49 personelin ve bazı aile fertlerinin bulunduğunu söyledi.
 
Söz konusu personelin emniyet içerisinde ülkeye dönmeleri için tüm imkanların seferber edildiğini vurgulayan Bozdağ, bu bağlamda Irak hükümeti nezdinde de girişimde bulunulduğunu ve başkonsolosluğun, konsoloslukta çalışanların ve bütün vatandaşların emniyet ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olduklarının bir kez daha hatırlatıldığını kaydetti.
 
Bozdağ, öte yandan başta BM ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlarda da gerekli girişimlerin yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini ifade ederek, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik birimlerimizin katıldığı toplantılar yapılmış, konu enine boyuna değerlendirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında da değerlendirme toplantıları yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir" dedi.
 
Türkiye teyakkuz halinde
 
Türkiye'nin bütün kurumlarının bu konu üzerinde teyakkuz halinde olduğunun altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:
 
"Ülkemizin menfaatlerini, vatandaşlarımızın ve başkonsoloslukta çalışan bütün insanlarımızın güvenliğini koruma ülkemizin birinci derecede vazifesidir. Herkes vazifesinin başında. Bu konuda Meclisimizin değerli üyelerinin iktidar ve muhalefetiyle gösterdiği hassasiyeti hükümetimiz ve devletimizin bütün organları göstermekte ve yapılması gereken her neyse bunlar eksiksiz yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir."
 
Bozdağ, ayrıca Dışişleri Bakanı'nın BM Genel Sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanı ile görüşerek, durumu değerlendirdiğini bildirdi.
 
Bozdağ, diğer taraftan Musul'un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 vatandaşın aynı grup tarafından rehin alındığını ve vatandaşların  serbest bırakılması için çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:
 
"Türkiye dost ve kardeş Irak'taki mevcut durumdan derin kaygı duymakta. Ülkede barış ve istikrarın bir an önce tesis edilmesini temenni etmektedir. Diğer taraftan diplomatik misyonumuza ve vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırıları bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz. Başkonsolosluk personeli ve vatandaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında sessiz kalmayacağımızın gereği neyse yapılacağının herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir.
 
Ayrıca Musul'da gelişen olaylar çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bir kriz masası da oluşturulmuştur. Bütün hadiseler yakından takip edilmektedir. Gerek sayın Cumhurbaşkanımız gerek sayın Başbakanımız gerek Genelkurmay Başkanlığımız gerek istihbarat teşkilatımız gerekse devletimizin bütün kurumları ve yetkilileri bu mesele üzerinde teyakkuz halindedir. Mesele yakından takip edilmektedir. Ülkemizin, milletimizin ve vatandaşlarımızın lehine sonuçlanması için her türlü girişim yapılacaktır, yapılmaya da devam etmektedir. Ben Meclisimizin de Musul'da yaşanan hadiseler konusunda gösterdiği ortak hassasiyetten dolayı, Meclisimize yakışan bir tavır olduğunu ifade ediyor, iktidar, muhalefet bütün partilerin milletvekillerini bu konudaki duyarlılığından dolayı kutluyorum. Bu hepimizin ve bu yüce Meclis'in, Gazi Meclis'in yapması gereken bir işti. Bilmelisiniz ki bu noktadaki Meclis'in hassasiyeti, hükümetimizin de hassasiyetidir. Devletimizin ve milletimizin ortak hassasiyetidir."

aa


Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs