En Sıcak Konular

''IŞİD'e verilen bir ikram olabilir!''

11 Haziran 2014 20:34 tsi
''IŞİD'e verilen bir ikram olabilir!'' Yasin Aktay, IŞİD'in ortaya çıkmasıyla Esad'ın rahatladığına dikkat çekerek Musul'un IŞİD'e verilen bir ikram olabileceğini söyledi.

24 TV’de Melik Yiğitel’in konuğu olan Yasin Aktay, IŞİD’in Esad güçleriyle savaştığına kimsenin şahit olmadığına Kürtler, Özgür Suriye Ordusu ve el Nusra ile savaştığını belirterek Esad’dan yana olduklarını belirtti. Esad’ın da Maliki’den yana olduğunu söyleyen Aktay, Maliki’nin de İran’dan yana olduğu denklemini kurarak bu denklemi göz ardı etmemek gerektiğini vurguladı.
 
Yasin Aktay şunları söyledi:
 
“Normal şartlar altında böyle bir yapı ne kadar silahlı olursa olsun, bir şehre girip bu kadar kısa bir sürede teslim alması öyle kolay değildir. Kesin bir çıkarım yapmak henüz kolay değil ama gelen işaretler IŞİD’in tek başına davranmıyor olduğunu ve belli bir yardım alıyor olduğunu ve bu yardımın pek ala bugün kendisine karşı savaştığı güçler olduğu da anlaşılıyor. Tabi gerçekten de Musul’daki hali hazırdaki Bağdat yönetiminin askerleri savaşamayacak durumda olabilirler ve bir anda bir karar verilip, silahlarını bırakıp geri çekilmeleri de istenmiş olabilir.”
 
IŞİD’İN ŞUANDA BİR KURALI YOK
 
“Sadece Türk Konsolosluğunu hedef almamışlar. Şuanda IŞİD’in bir kuralı yok. Oradaki bütün yabancı temsilci misyonlara yönelik ve hükümet binalarına yönelik böyle bir operasyon var.”
 
ORTADA BİR PAZARLIK OLABİLİR

“Maliki, ya Musul’un gözden çıkarılmış olduğu anlamına geliyor. Veyahut IŞİD’le bir pazarlığı olabilir.
 
Bağdat Yönetiminin Musul’u koruyamamış olması Musul üzerindeki haklarını da aslında biraz kaldırır. Hukuken kaldırır. Bu fiilen Bağdat’ın Musul’la bağlantısının bitmesi anlamına geliyor.”
 
IŞİD’İN ESAD GÜÇLERİYLE SAVAŞTIĞINA KİMSE ŞAHİT OLMADI
 
“IŞİD ortaya çıktığı günden beri Esad rahat etmiştir. Olayın dengesi bu. Şuanda IŞİD’e verilen bir ikramiye de olabilir bu. Çünkü IŞİD Suriye’de şuana kadar Esad güçleriyle savaştığına kimse şahit olmamıştır. Ya Kürtlerle savaşıyor, ya da Nusra ile savaşıyor, ya da Özgür Suriye Ordusu ile. Onlarla savaşıyorsan Esad’dan yanasın. Esad kimden yana? Maliki’den yana. Maliki kimden yana? İran’dan yana. Yani böyle tuhaf bir denklem çıkıyor ortaya. Bu denklemi göz ardı ederek şuanda Irak’ta olanları yorumlamamız mümkün değil.”
 
Yirmidorthaber.com


Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs