En Sıcak Konular

Maliki'nin politikası iflas etmiştir

11 Haziran 2014 16:14 tsi
Irak Müslüman Alimler Heyeti, "Irak ordu birliklerinin Musul'dan çekilmesi Maliki'nin bölgedeki politikasının iflas ettiğini gösteriyor" dedi.

Irak Müslüman Alimler Heyeti, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin bölgede uyguladığı hükümet politikasının iflas ettiğini belirtti.

Irak Müslüman Alimler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "Maliki'ye bağlı silahlı güçlerin Musul'da devrimci güçlerin gerçekleştirdiği eylem karşısında mukavemet edemeden mühimmatlarını bırakarak çekilmesi, Maliki'nin bölgede uyguladığı hükümet politikasının iflas ettiğini gösteriyor. İhanet edenler her zaman korku içinde yaşar. Zulmedenler, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin yaptıklarının cezasından kurtulamazlar. Maliki'ye bağlı silahlı güçlerin ve siyasetçilerin kentten kaçmaları bunların devlet adamlığı tecrübesi ve yeteneği olmadığını gösteriyor. Bunların ülke için plan ve projeleri yok. Hükumet, dış mihrakların telkinleriyle hareket ediyor" denildi.

Musul'u kontrol altına alan devrimci güçlerin övüldüğü açıklamada, kenti ele geçiren gruplar için başarı temennisinde bulunuldu.

Musul ve çevresi "Maliki yönetiminden temizlendi" ifadelerine yerilen açıklamada, şöyle denildi:

"Görev henüz bitmedi. Zalimin peşinden gidilecek. Din, mezhep ve milliyet farkı gözetilmeden tüm Irak'ın toprak bütünlüğü sağlanıncaya kadar ülke tüm pisliklerden temizlenecek. Bu zaferle birlikte devrimcilere yeni bir görev düşecektir. Bu da Musul’un huzurunu ve bütün halkının güvenliğini sağlamak ve halkın üzerindeki sıkıntıyı hafifletip elinden geldiği kadarıyla onların ihtiyaçlarını gidermektir. Devrimcilerden kamu ve halka ait yerleri koruması, masum kanı dökülmemesi için gayret sarf etmesi, intikam duygusundan uzak durması, affedici ve müsamahakar olması beklenmektedir."

Musul halkının devrimcilere destek vermesinin talep edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Musul’daki halkımız devrimcilere tam destek vermeli. Devrimcilerin talimatları olmadan evlerini terk etmemeli, devrimcilerin bildiri ve talimatlarını takip etmelidirler. Musul halkının devrimcilerin yanında yer alması ve dik duruşları nedeniyle tarih onları şerefle yad edecektir. Hakkı yerine getirme, vatanın zalimler ve kalıntılarından temizlenme görevinin yerine getirilmesi için eli silah tutan her genç devrimcilere katılmalıdır. Tarihe geçecek ve dillere destan olacak bu kıyam hareketine herkes katılmalıdır."

AA



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs