iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

‘OK ama çok da…’

11 Haziran 2014 11:32 tsi
‘OK ama çok da…’
İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Ankara temasları herkes tarafından dikkatle izlendi. Elbette Amerika tarafından da.. Pek ses etmediler ama sesleri var.. Hassas kulaklar için... iyibilgi Ankara

Washington şu sıralar ne Ankara’ya ne de İran’a yönelik açık ve sert eleştirilerde bulunmak istemiyor. Eleştirileri olmadığı anlamına gelmiyor bu ama bölgede gelişen olaylar ve iki ülke ile ayrı ayrı yürüttüğü işler bunu biraz askıya almış durumda. Peki, ayrı ayrı konuşmayan ABD, “birlikte” konuşur mu?

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Türkiye ziyareti bütün dünyadan konuyla ilgili her ülke ve odak tarafından yakından izlendi. Elbette ABD tarafından da. ABD’nin İran’la ilk defa yüz yüze müzakere masasına oturduğu gün Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Türkiye’de olmasını da not ettiler, Türkiye ile yapabilecekleri olası bölgesel siyasi açılımları da!

ABD’nin alenen söyleyebildiği tek-‘itiraz’ bile diyemeyiz-işareti, İran’la yürütülen nükleer müzakerelerdeki en büyük kozu “yaptırımların” bu temaslarla, yani imzalanan 10 anlaşma ile delinmemesiydi!

Resmi söyleme bu şöyle yansıdı; "Türkiye ile yakın bir diyalogumuz, aralarında İran'ın da olduğu bazı sorunlar da var. İran'ın nükleer silah yapmasını engellemeye yönelik ortak bir amacımız var Türkiye ile. Şunu da anımsatmalıyız ki, Türkiye İran'a karşı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yaptırım kararlarına uyacağını kamuoyu önünde açıkça kabul etmiştir".

İşte o anımsatma, İran’a ya da basına yapılmadı. Türkiye’ye yapıldı! Peki Ankara buna cevap verir mi? Açık bir cevap olmaz çünkü “üstüne almış” durumu oluşur. Ancak, şöyle bir yanıt gelebilir; “ABD’nin Tahran’la yürüttüğü müzakerelerden sadece 24 saat önce İran’a yönelik yaptırımları ertelemesi bölge istikrarına katkı yapmıştır!”

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,207 µs