En Sıcak Konular

30'ar kez müebbet onandı

11 Haziran 2014 11:33 tsi
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Dağlıca veAktütün karakollarına düzenlenen saldırılara katılan teröristlere verilen 30'ar kez müebbet ile hapis cezalarını onadı.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyündeki 3. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığına 21 Ekim 2007'de, Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakol Komutanlığına da 3 Ekim 2008'de düzenlenen saldırılarda 29 asker şehit olmuş, 46 asker yaralanmıştı.
 
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Dağlıca'da düzenlenen saldırıda 12 askerin, Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda da 17 askerin şehit olması olaylarına katıldığı belirlenen terör örgütü PKK üyeleri Bawer Barzan ile Huccet Umui yakalandı.
 
Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Barzan, ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet, Dağlıca ve Aktütün saldırılarında şehit olan 29 asker için 29 kez müebbet hapis cezası aldı. Barzan'a, saldırılarda yaralanan askerler için 46 kez 18 yıl hapis, kaçırılan 8 asker için de 8 kez 5 yıl hapis cezası verildi.
 
Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan terörist Umui'ye de ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet,  Dağlıca saldırısında şehit olan 12 asker için 12 kez müebbet, 25 yaralı için 25 kez 18 yıl hapis, olayda 8 askerin kaçırılması nedeniyle 8 kez 5 yıl hapis,Aktütün saldırısındaki 17 şehit için 17 kez müebbet, Aktütün saldırısında yaralanan 21 asker için 21 kez 15 yıl hapis, izinsiz patlayıcı madde bulundurma suçundan 5 yıl, silah bulundurmak suçundan 6 yıl 3 ay, sahte nüfus cüzdanı kullanmaktan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
 
Kararların temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesine geldi. Daire, Barzan ve Umui'ye verilen cezaları onadı.
 
Kararda, sanıkların üyesi bulunduğu silahlı terör örgütünün devletin birliğini bozma ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik vahamet arz eden olayları gerçekleştirdiği, sanıkların eylemlerinin amaç suçun işlenmesi doğrultusundaki örgütsel bağlılık ile ülke genelindeki organik bütünlüğüne göre amacı gerçekleştirme tehlikesi yartabilecek nitelikte olduğunun belirlendiği kaydedildi.
 
Kovuşturma sonuçlarına göre suç vasıflarının tayin edildiği, suçlarını sübutunun kabul edildiği belirtilen kararda, dosya kapsamına göre verilen hükümlerde isabetsizlik görülmediği belirtildi.

aa


Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs