En Sıcak Konular

HDP'li Tuncel Lice'de açıklama yaptı

10 Haziran 2014 12:58 tsi
HDP haftalık grup toplantısını bugün Diyarbakır Lice'de yapıyor...HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel partisinin grup toplantısındaki konuşmalarının satır başları...

Amacımız Türkiye halkları birlikte kardeşçe yaşayabilir mi? Eşit yurttaşlık temelinde bir yaşamı birlikte kurabilir miyiz? Sürece dair bazı şeyleri bu kürsüden tekrarlamak zorunda kalıyoruz çünkü gereken adımlar atılmıyor. İlk adım ateşkesti, gerçekleşti. İkincisi, sürecin gerektirdiği yasal adımlarının atılmasıydı. Ne yazık ki AKP Hükümeti bununla ilgili somut bir adım atmadı.

BURADAKİ İNSANLAR NE İSTİYOR?

Bu sürecin bozulmasını, genç fidanların toprağa düşmesini istemiyoruz. Ne istiyor buradaki insanlar? Onurlarıyla yaşamak. İnsanlarımız burada cenazelerinin acısını yaşarken gerçekleşen bayrak indirme olayı bir provokasyondur. Biz hep söyledik: Hiçbir halkın değerlerine saygısızlık etmeyiz. Ama Kürt halkının değerlerine de saygı bekleriz.

İnsanlarımız burada cenazelerinin acısını yaşarken gerçekleşen bayrak indirme olayı bir provokasyondur. Biz hep söyledik: Hiçbir halkın değerlerine saygısızlık etmeyiz. Ama Kürt halkının değerlerine de saygı bekleriz. Barış için büyük irade gerekir. Savaş belki barıştan daha kolay. Barışı öncelikle ruhumuzda, düşüncemizde kabul etmek gerekir.

Madem barışacağız, neden hala kalekollar yapılıyor

Bu soruyu sormak hakkımız değil mi? Madem barışacağız, neden kalekol, neden güvenlik barajı yapıyorsunuz?

AKP HÜKÜMETİ LİCE'YE GELMELİDİR

Aslında buraya, Lice ye gelmesi gereken AKPHükümetidir. Çağırıyoruz Başbakan’ı buraya. Halkın talebini buradan duyması gerekir. Gerçekten "Çözüm Çalıştayı"nda ne sonuç ortaya çıktı? Sadece Bakanlar konuştu, kendi kamuoyunu yaratmak için.

Çok açık ve net söylüyoruz: Savaştan hiçbir çıkarımız yok. Kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Ama AKP kendi çaldı, kendi oynadı. 2003’ten bugüne 1,5 yıl geçti, hala somut bir adım yok. Herkes “Ölümler olmadı, çok şükür” diyor ama aslında o da oldu.

Paris cinayetleri, ardından burada Medeni Yıldırım katledildi. Gever’de üç Kürt genci yaşamını yitirdi. Ölüm olmadı falan değil, ama ölen demokrasi ve barış isteyenler oldu. AKP gerçekten çözümden yanaysa bunn hesabınn sorulması gerekir. Barışacaksak savaşın kaynağını ortadan kaldırmak gerekir. Yoksa bugün bitse bile çatışmalar yarın yeniden başlar.

MHP ve CHP 76 milyonun sorumluluğunu taşıyorlarsa halkı milliyetçi söylemlerle Kürtlere karşı kışkırtmaktan uzak durmaları gerekir.

AKP KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİDİR

Şiddetten nemalanan biri varsa AKP'dir. Baskı zulum AKP'nin politikasıdırç AKP artık kendşne çeki düzen vermelidir. Buraadn söylüyoruz hdp'nin tüm bileşenleri bu sürecin aktörleridir biz olmadan gerçek barış olmaz.

Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs