En Sıcak Konular

Havayolu taşımacılığında rekabet dorukta

29 Ağustos 2007 09:02 tsi
THY, Pegasus ve Atlas kış için promosyonlu satışa başladı.

Havayolu taşımacılığında yaz sezonu bitmeden kış rekabeti başladı. THY, Pegasus ve Atlas, Ramazan ve kış için promosyonlu satışlara start verdi. Gözler Onur Air'de..

THY 79 YTL
THY, 13 Eylül-11 Ekim tarihlerini kapsayan promosyonunda 79 YTL'den başlayan fiyatlarla uçacağını açıkladı.

ATLASJET 74 YTL
Atlasjet'in tarifesi 17 Eylül ile 18 Aralık arasında. Bilet fiyatı 74 YTL ile sabitlendi. Şirket 4 bilet satın alana ayrıca bedava maket uçağı verecek

PEGASUS 35 YTL
Pegasus'un 28 Ekim 2007 ile 29 Mart 2008 arasında uygulayacağı tarife açıklandı. İlk fiyat 20 YTL'den başlıyor ve vergi ile 35 YTL oluyor.

Yoğun yaz sezonunda yoğun talebin de etkisi ile uçak biletlerini 150-200 YTL'ye kadar çeken havayolu şirketleri kış sezonu için rekabete erken başladı. Yaklaşan Ramazan ayının da etkisi ile yolculukların azalacağından hareket eden havayolu şirketleri birbiri ardına yeni kampanyalarına açıklıyorlar. Bu yöndeki ilk adım 'erkenciyiz' diyerek yola çıkan Ali Sabancı'nın Pegasus Havayollar'ndan geldi. Şirket 28 Ekim 2007 ile 29 Mart 2008 tarihleri arasında uygulayacağı kış tarifesini şimdiden açıkladı. Pegasus'un kış tarifesinde fiyatlar 20 YTL'den başlıyor. Tabi buna vergiler, yakıt harcı ve hizmet ücreti dahil değil. Tüm bunlar eklendiğinde fiyat 35 YTL'e ye kadar çekiyor.

RAMAZAN AYINA ÖZEL FİYAT
Bu arada Pegasus Ramazan ayı boyunca yani 10 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında yurtiçinde 16, yurtdışına ise 21 noktaya yüzde 25 indirimli uçarak ikinci bir kampanyayı da başlatmış durumda. Son aylarda üzerinde grev dalgası ile dolaşan ve 3 bakanın araya girmesi ile Hava-İş Sendikası ile nihayet sözleşmeye imza atan Türk Hava Yolları (THY) da bu arada Ramazan ayı indirimlerini başlattı bile. Önümüzdeki günlerde kış tarifesini açıklamaya hazırlanan THY, 13 Eylül-11 Ekim tarihlerini kapsayan promosyonunda 79 YTL'den başlayan fiyatlarla uçacağını açarak promosyonlu döneme adım atmış oldu.

BÜYÜME SÜRÜYOR
Havadaki rekabete son katılan ise Atlas Jet oldu. Müşterilerine 'bedava uçak' Atlasjet maket uçağını vermek için 4 bilet alınmasını istiyor. Bu sırada ise fiyatlarını 74 YTL'ye sabitlediğini duyuruyor. Şirketin söz konusu promosyonu ise 17 Eylül-18 Aralık tarihleri arasında geçerli. Havadaki rekabete en son adımı ise geçtiğimiz haftalarda Pegasus ile güçbirliği yapan Onur Air'in de katılması bekeniyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun rekabet nedeni ile 1 YTL'ye uçak bileti kampanyalarına imza atılmıştı. Bu yıl da ilerleyen günlerde rekabetin kızışacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl iç hatlarda 26.6, dış hatlarda 58.7 milyon uçuşun gerçekleştiği Türkiye'de iç hatlardaki yolcu sayısı bir önceki yıla yüzde 34 oranında bir artış göstermişti. Aynı gelişme bu yılda kendini göstermeye devam etti. Ocak ayından bu yana içhatlarda taşınan yolcu sayısı 16.9 milyon kişiye ulaşırken geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 13.7'yi buldu.
 
habertürk



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,910 µs