En Sıcak Konular

CHP'li Erdemir, filtrelemenin kaldırılmasını istedi

9 Haziran 2014 17:40 tsi
Çiçek ile görüşen Erdemir, milletvekillerinin, koruma duvarı arkasında kalan bütün sitelere, kullanıcı adları ve şifreleriyle girebilmesi konusunda uzlaştıklarını söyledi

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, milletvekillerinin, koruma duvarı arkasında kalan bütün internet sitelerine, kullanıcı adları ve şifreleriyle girebileceklerini söyledi.

Erdemir, Meclis'te internette filtre uygulamasının sona erdirilmesi için TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erdemir, Meclis Başkanı Çiçek'in konuya olumlu yaklaştığını söyledi.

Milletvekillerinin kullandığı bilgisayarların koruma duvarı arkasında olacağını ifade eden Erdemir,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasama faaliyetleri çerçevesinde bir milletvekilimiz bu koruma duvarının arkasında bulunan bir siteye ulaşmak isterse, örneğin bu bir evlenme, arkadaşlık sitesi, kumarla ilgili bir site olabilir,  o zaman kendi kullanıcı bilgileri ve şifreleriyle giriş yaptıklarında o koruma duvarı kalkmış olacak. Milletvekilleri için bir anlamda yasama faaliyetleri  çerçevesinde her neye ihtiyaç duyuyorsa ona ulaşabilme imkanı var. Siz kumar oynatılan siteleri ziyaret etmeden, kumarla ilgili yasal düzenleme yapamazsınız. Ya da evlenme, arkadaşlık sitelerini görmeden bunlarla ilgili düzenleme yapamazsınız. Bugün üzerinde hemfikir kaldığımız formül, milletvekilleri, koruma duvarı arkasında kalan  bütün sitelere, kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle girebilecekler. Bir oturum açacaklar, kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle, güvenlik duvarı arkasındaki bütün sitelere ulaşabilecekler. Koruma duvarının arkasında kalmak isteyen milletvekilleri de devam edecek. Koruma duvarı şu anda var, zararlı yazılımdan, virüse kadar her şeyden milletvekillerini koruyor."

Erdemir, Bilgi İşlem Başkanlığı'nın, bu konuda gerekli ön çalışmayı yaptığını, en kısa zamanda hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,248 µs