En Sıcak Konular

Erdoğan Köşk'le ilgili hayali ne?

29 Ağustos 2007 09:01 tsi
Erdoğan Köşk'le ilgili hayali ne? Başbakan Tayyip Erdoğan, Gül'ün Köşk'e seçilmesinin ardından konuştu. Bunca yıllık dava arkadaşına ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ diye hitap etmek nasıl bir duyguydu? Erdoğan'ın Köşk'le ilgili hasreti neydi?

Bugün gazetesinden Murat Çelik'in röportajı

Başbakan Erdoğan, yaptığımız 'ayaküstü röportaj'da o hasreti şöyle anlattı: Ülkemin meselelerini haftalık rutin toplantılarda değil, yeri geldiği zaman açılış törenlerinde, temel atma merasimlerinde bir arada olmayı tabii ki çok arzu ederdik. Ama bunlar maalesef olmadı.

“Birbiriyle dayanışma içerisinde olan, birbiriyle karşılıklı güven içerisinde olan bir yapıyla çok daha süratle mesafe alacağız. Bundan dolayı, ‘özü sözü bir’ diye daha önce ifade etmiştim, böyle bir arkadaşımın o makamda olması memnuniyet verici. Ben tabii bugüne kadar hep şunun hasreti içerisinde oldum, onu da söyleyeyim..." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dava arkadaşı Abdullah Gül’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’inci Cumhurbaşkanı seçildiğinin açıklanmasının sadece 10 dakika sonrasında yaptığımız sohbette işte bunları söylüyordu.

İLK AÇIKLAMA

Abdullah Gül’ün 339 oyla Cumhurbaşkanı seçildiği açıklandı. Kısa bir süre sonra Başbakan Erdoğan, Genel Kurul Salonu’ndan ayrılırken, onlarca haberci Başkanlık Giriş Kapısı’nın önünde kendisini bekliyordu. Erdoğan basına ilk açıklamasını yapıp Meclis’teki makam odasına yönelirken yanına gittim ve şu soruyu yönelttim: “Efendim, az önce ‘Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu alabilirsek...’ diye bir cümle kurdunuz. O an yüzünüzde oluşan ifadeye dikkat ettim. Ama o ifadeyi sizin anlatmanız daha iyi olacak. Bunca yıllık dava arkadaşınıza artık ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ diye hitap etmek nasıl duygular uyandırıyor sizde?"

GÖRDÜN İŞTE

Erdoğan tebessüm etti ve “O cümleyi nasıl söylediğimi gördün işte. Duygularımı gösterdiğini zannediyorum. Tabii ki çok memnunum, mutluyum" dedi ve hemen ardından yeni döneme dair beklentilerini şu sözlerle özetledi: "Bundan sonra, inanıyorum ki, çok daha verimi yüksek olan bir süreç olacak. 2013 hedefi, 2023 hedefi bizler için çok çok büyük önem arz ediyor. Ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaksak, bu noktada hakikaten bu noktada birbiriyle dayanışma içerisinde olan, bu noktada birbiriyle bir karşılıklı güven içerisinde olan bir yapıyla çok daha süratle mesafe alacağız. Bundan dolayı, ‘özü sözü bir’ diye daha önce ifade etmiştim, böyle bir arkadaşımın o makamda olması memnuniyet verici. Ama bundan sonra tabii, artık bir AK Partili milletvekili olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak kendisini göreceğiz. Kendisiyle ülkemizin meselelerini, sorunlarını beraber çözeceğiz. "

SEZER’E GÖNDERME

Başbakan Erdoğan bu sözleriyle aslında, (eski) Cumhurbaşkanı Sezer ile teşrik-i mesaisinden duyduğu memnuniyetsizliği de (belki de ilk kez bu kadar) açık şekilde dile getiriyordu. Sohbet devam ederken merdivenleri çıkmış, makam odasının önüne gelmiştik. Erdoğan durdu ve eski döneme ilişkin rahatsızlık ve yeni döneme dair beklentisini de “Bir hasretim vardı" diyerek anlattı:

ARZU EDERDİK

"Ben tabii bugüne kadar hep şunun hasreti içinde oldum, onu da söyleyeyim; ülkemin meselelerini haftalık rutin toplantılarda değil, yeri geldiği zaman açılış törenlerinde, yeri geldiği zaman temel atma merasimlerinde, uluslararası toplantılarda bir arada olmayı tabii ki çok arzu ederdik. Ama bunlar maalesef olmadı. İnşallah bundan sonra inanıyorum ki bunlar da olacak. Bunlar diğer ülkeler için de çok farklı bir performans sergilememize vesile olacak. Hem Türkiye’nin dünyaya vereceği mesaj açısından, hem de onların Türkiye’ye bakışı açısından. Hayırlı olsun ülkemiz için."

Bugün



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs