En Sıcak Konular

Kandil'den Lice şoku! Söz bitti!

9 Haziran 2014 15:23 tsi
Lice olaylarına ilişkin PKK'dan gelen mesaj barış havasına benzin döker nitelikte. Açıklamada 'artık sözün bittiği yer' denildi.

Son haftalarda özellikle Diyarbakır Lice’de yaşanan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrasın PKK Yürütme Komitesi'nden çok sert açıklama geldi.

Fırat Haber Ajansı tarafından yayınlanan haberde PKK yöneticilerinin Lice'yi "artık sözün bittiği yer" olarak değerlendirdiği görülüyor.

Lice’de 7 Haziran günü 2 kişinin asker saldırısında hayatını kaybetmesi ardından yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, sert mesajlar verdi.

İMRALI DA ÇARE OLMAZ

Açıklamada, “Üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır” denilerek, “Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır” şeklinde ifadeler kullanıldı.

“SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTAYA GELİNDİ”

Açıklamanın devamında, Lice’de öldürülen Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir için AKP hükümeti suçlanırken, “Bu durum AKP’nin maskesini tamamen düşürmüş ve ‘Çözüm süreci’ söylemlerinin sahteliğini ortaya koymuş bulunuyor.” sözleri yer aldı.

Lice’de yaşanan ölümler için “Başbakan Erdoğan’ın ‘B’ ve ‘C’ planları” denilen açıklamada, “AKP Hükümetinin Lice’de olduğu gibi katliamı dayatması, hem Tayyip Erdoğan’ın B ve C planlarının ne olduğunu ortaya koyuyor, hem de artık sözün bittiği noktaya gelindiğini gösteriyor. Bu durumda halkımıza, Türkiye halklarına ve tüm demokratik güçlere de AKP'yekarşı direnmekten başka yol ve çare kalmıyor.” denildi.

KATLİAMI YARATAN ÖCALAN DEĞİL!

"HDP Heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır" denilen açıklamada, "Fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır. Lice katliamını yaratan Önder Abdullah Öcalan ve Kürt halkı değildir ki, benzer katliamları onlar durdursunlar. Katliamı yapan güç, yani AKP Hükümeti'dir" iddiasında bulunuldu.

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs