En Sıcak Konular

Sağlıklı bir cilt için beslenme tüyoları

8 Haziran 2014 12:23 tsi
Sağlıklı bir cilt için beslenme tüyoları Sağlıklı bir cilt, sağlıklı bir bedenin yansımasıdır. Doğru beslenme alışkanlığı kazanarak; cildimizin gençliğini ve güzelliğini uzun yıllar boyunca korumak, daha genç ve parlak bir cilde kavuşmak mümkün.

Vücudumuzun yaklaşık yüzde 7'si deri dokusundan oluşur. Yani 50 kg ağırlığındaki bir kadında 3.5 kg kadar deri bulunur. İnsan derisi, bireye bağlı olarak 15 gün ila 3 ay arasında değişir. Bu kadar hızlı değişen bir dokuyu beslenme durumu önemli ölçüde etkiler. Yeterli ve dengeli bir beslenme, cilt hücrelerini güçlü ve nemli tutar.

Yediğiniz cildinize yansır!

Vücudumuzdaki dengeyi iyi anlayıp ona göre hareket etmemiz, organizmanın daha düzenli çalışmasını sağlar. Vücudumuz yaşadığımız ortamla; yediklerimiz, duygularımız, genlerimiz ve sosyal çevremizle sıkı bir bağ içindedir.  Cildimiz de organizma ile dış çevre arasındaki yoldur. Vücudumuzun her işlevi bir diğerini belirler. Örneğin; karaciğerimizde yaşadığımız küçük bir problem, yüzümüzde kocaman sivilcelere sebep olabilir.

Omegayla oksijen taşıyın

Eğer kişi doğru beslenemiyorsa; bu durum ciltte solgunluk kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder. Uzun süren dolaşım bozukluklarında, en güzel cilt bile doğal rengini kaybeder ve sağlıksız bir görünüm alır. Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini dengede tükettiğimizde, kan dolaşımı düzene girer ve cilde daha fazla oksijen taşınır. Bu yağ asitleri ayrıca hücre zarını güçlendirir ve cildin daha genç görünmesini sağlar.

1 avuç yaban mersini

Serbest radikallerden, besinler aracılığıyla kurtulmak mümkün! Küçük meyvelerin içinde bulunan antioksidanlar, serbest radikallerin zararından hücreleri korur. Antioksidanlar sayesinde; cilt kendini güneş ışınları ve çevre kirliliği gibi çevresel etmenlerin zararlı etkilerinden korur. A, C ve E vitaminleri önemli antioksidan vitaminlerdir. 1 avuç çilek veya yaban mersini, 1 orta boy kivi veya portakal veya mandalina cildin ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyacını karşılar.

Kırışıklıkları vitaminle geciktirin

Vitaminlerin antioksidan etkileri, özellikle doğru beslenme ile vücuda alındığında cilde hayli yarar sağlar. Cilt sağlığı, kırışıklıkların giderilmesi veya oluşumunun engellenmesinde öneli rol oynarlar. A, C, D, E vitaminlerinin eksikliği ise; cildin cansız, kuru veya fazla yağlı olmasına neden olur.

Akşam

Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs