En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu Almanya'da Türkiye'yi şikayet etti

8 Haziran 2014 10:32 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD, Çin, İngiltere ve Belçika'dan sonra Almanya'da da Türkiye'yi şikayet etti... Tarihin en büyük projesinin atıldığı ve Almanya'nın kıskandığı günde bile Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a karşı destek istedi.

Yeni Türkiye'yi görmemekte ısrarlı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Essen kentinde Grugahalle Salonu'nda konuştu. Başbakan Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta 20 bin kişilik Lanxess Arena Spor Salonu'ndaki gibi bir salon yerine 2 bin kişilik salonu tercih eden Kılıçdaroğlu, bir kez daha Türkiye'yi yurt dışına şikayet etti. Daha önce ABD, Çin, İngiltere ve Belçika'da Türkiye ile Başbakan Erdoğan'ı şikayet eden hatta bu yüzden birçok kez tepki alan Kılıçdaroğlu, yine aynı yönteme başvurdu. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli projelerinden biri olan 3. Havalimanı'nın temelinin atıldığı ve Almanlar'ın kıskandığı saatlerde, Grugahalle Salonu'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları yadırgandı.

İşte o şikayetler:
 
ASLA KORKMAK YOK
 
Türkiye 3. sınıf demokrasiye layık bir ülke değildir. Almanya, Fransa, İngiltere ve Japonya'da olan 1. sınıf demokrasiye, Türkiye halkı da layıktır... Türkiye'de medya özgür değil. 1 YIL öncesine kadar hapisteki gazeteci sayısı 105'ti. Bu hiçbir Avrupa ülkesinde görülmeyen bir şey. Bizim yaşadığımız koşullar sizinkilerden çok farklı. Türkiye'de demokrasi, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu konuda destek istiyoruz. BENİM ailemin, yakınlarımın ve özgür gazetecilerin telefonları dinleniyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, yılmayacağız, korkmayacağız... Onlar sanıyor ki, baskı kurunca CHP korkacak. Bizim genlerimizde Kuvayi Milliye ruhu yatar, hiç kimseye boyun eğmeyiz biz.

SÖZ VERDİ
 
CHP iktidar olduğunda medya özgür olacak. Bir; CHP iktidarında hiçbir medya patronu doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak hiçbir kamu ihalesine katılamayacak. İki; her gazetecinin yazdığı haberin arkasında durması için örgütlenme sağlanacak. Bütün gazeteciler sendikalı olacak.
 
İktidarda olanlar 'ülkeye ileri demokrasiyi getirdik' diyorlar. Boynuna poşu takan öğrenci hapse atılıyor, 14 yaşındaki çocuk seçim meydanlarında terörist diye yuhalatılıyor ve buna demokrasi deniyor. Demokratikleşmenin yolu önce 12 Eylül darbe yasalarını değiştirmekle başlar. Eğer siz bu yasaların arkasında saklanıyorsanız sizden demokrat olmaz. Size namus sözüm, CHP iktidarında 12 Eylül'de çıkan bütün darbe yasalarını alaşağı edeceğiz.
 
Kılıçdaroğlu, Çankaya konusunda da açıklamalarda bulundu: Köşk için Cumhurbaşkanı'nın nitelikleri ne olmalı? Hukukun üstünlüğüne, yargının tarasızlığına, kadın eşitliğine inanan, bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yana olan; bilgi birikimiyle, zerafetiyle, konuşmasıyla Türkiye'yi temsil edecek biri. Öfke dilini değil barışın dilini konuşacak biri. Herkes bir kez daha şapkasını önüne koysun ve düşünsün.
 
Takvim


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs