En Sıcak Konular

BBC yine provokasyon peşinde

8 Haziran 2014 09:09 tsi
BBC yine provokasyon peşinde Gezi olaylarında yaptığı provokatif haberlerle gündeme gelen BBC, şimdi de Amasya'daki ağaç eylemine merak saldı.

Gezi olaylarının yıl dönümü olaysız geçti. Vatandaş, Batı medyası ve yerli işbirlikçilerinin eylem gazını yemedi! Ancak kaos lobisinin aklı hala Türkiye'deydi. Şimdi de gözler Amasya'ya çevrildi. Amasya'da geçen hafta İstasyon semtinde bir araya gelen bir grup genç, bölgedeki ağaçların akaryakıt istasyonu yapımı için kesilmesine tepki gösterdi.

Gençler, 137 ağaç için çalışmaya başlarken, sosyal paylaşım sitesi Twitter yine sahneye çıktı. Sanal alem üzerinden toplanan göstericiler, küçük bir Gezi Parkı oluşturdu. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise bu fırsatı kaçırmadı.
 
KİRLİ ELLER İŞ BAŞINDA
 
BBC'nin İngiliz yayınında "#DirenAmasya, Türkiye'nin son Gezi Tarzı Protestosu" başlığı ile verilen haber, "Nedir şu Türkler ve ağaçlar meselesi. İstanbul'daki Gezi Park ile ilgili huzursuzluktan bir yıla yakın bir süre sonra benzer bir hashtag protestosu Türkiye'de trend oluyor" sözleriyle başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin etkisine de işaret eden BBC, "Böylece, elmaları ile ünlü Türkiye'nin kuzeyindeki kent, ülke çapında trend oldu" ifadesini kullandıktan sonra önümüzdeki birkaç gün İstanbul'daki üçüncü havaalanın inşaatının başlayacağını hatırlattı.

"İki milyondan fazla ağaç kesilecek" denilen haberde bunun da yeni bir "siyasi hashtag dalgası"nı tetikleyebileceği iddia edildi.
 
Takvim


Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs