En Sıcak Konular

'Suriye konusunda Obama ile ters düştüm'

7 Haziran 2014 09:54 tsi
'Suriye konusunda Obama ile ters düştüm' Eski Dışişleri Bakanı Clinton, “Zor Tercihler” isimli kitabında senatörken ABD’nin Irak’a müdahalesi yönünde oy verdiği için acı çektiğini, Suriyeli muhalifleri silahlandırma konusunda Obama ile ters düştüğünü anlattı.

CBC News haber sitesi, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın eşi ve eski ABD Dışişleri Bakanı olan Hilary Clinton’ın anılarını anlattığı “Hard Choices” (Zor Tercihler) isimli kitabının bazı bölümlerini 10 Haziran’da satışa çıkmadan önce yayınladı. Simon & Schuster yayınevinden yayınlanacak kitapta Clinton’ın Irak savaşı, 2012 yılındaki Bingazi saldırısı, Arap Baharı, Suriye’de 2001 yılından beri devam eden savaşla ilgili ayrıntılı düşünceleri yer alıyor. Clinton’ın kitabından bazı bölümler şöyle:

ABD’NİN IRAK İŞGALİ: Kitapta Clinton, 2002’te senatör iken Irak’a karşı savaş yetkisi verecek Senato’daki oylamada “evet” oyu kullandığı için pişman olduğunu anlatarak “Birçok senatör tasarıya karşı oy kullanmak için gelmişti. Ben de onlardan biriydim. Savaşın uzamasıyla kızını, oğlunu, annesini, babasını kaybetmiş New York’taki ailelerden her mektup aldığımda yaptığım hata daha acı vermeye başladı. İyi niyetle davranıp en iyi kararı aldığımı düşünüyordum. Fakat hata yapmıştım” dedi.

SURİYE: “Suriyeli muhaliflerin arasındaki ılımlılara silah ve eğitim vermeye başlama konusunda karar alırsak bölgedeki partnerlerimizle etkili bir şekilde koordine halinde olabilirdik. Harekete geçmenin ya da geçmemenin riskleri yüksektir. Başkanın eğilimi mevcut yolda kalmaya devam etmekti. Ben dahil kimse tartışmayı kaybetmek istemez. Bu başkanın talebiydi ve ben de onun kararına saygı duydum.”

Bin Ladin’in öldürüldüğü gün çok gururlandım

EL KAİDE LİDERİNİN ÖLDÜRÜLMESİ: “SEAL komandolarının videosu izlerken yapabileceğim tüm şey ekipten gelecek bilgileri beklemekti. Başkan’a (ABD Başkanı Barack Obama) baktım. Sakindi. Başkan’ın yanında çalıştığım için o gün duyduğum kadar gururu nadiren hissetmiştim. Usame Bin Ladin öldürülmüştü.”

KIZININ DÜĞÜNÜ: “Bill, Chelsea ile dans ederken hayatımın en mutlu, en gurur verici anlarından biriydi. Kafamdan çok fazla şeyler geçti. Ailemizin iyi, zor zamanları birlikte geçmişti ve şimdi burada en iyi zamanımızı kutluyorduk.”

Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs