En Sıcak Konular

Ahmedinecad: Nükleer İran'ı kabul edin artık

28 Ağustos 2007 17:45 tsi
Ahmedinecad: Nükleer İran'ı kabul edin artık 
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programının devam ettiğini ve uranyum zenginleştirmenin askıya alınma ihtimalinin bulunmadığını ifade ederek, "Bize karşı çıkan birçok ülke bunu kabul etti. Siz de nükleer İran’ı kabul edin a

Ahmedinejad, hükümet haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, ağırlıklı olarak nükleer program ve Irak konuları üzerinde durdu.
      İran’ın nükleer program konusunda Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile işbirliği yaptığını, bu işbirliğini sürdürmek istediğini ifade eden Ahmedinejad, bütün faaliyetlerinin uluslararası çerçeve ve BM müfettişleri denetiminde devam ettiğini anlattı.
      Bazı büyük güçlerin İran’ın ilerlemesini engellemek istediğini söyleyen Ahmedinejad, şunları kaydetti:
      "Açıkça söylüyorum, bize karşı çıkan birçok ülke bunu kabul etti. Siz de nükleer İran’ı kabul edin artık. Geçmişte bize saldırmayı düşünenler vardı, hatta saldırı saatini bile vermişlerdi. Ama yanlış yaptıklarını anladılar. Bunlar geride kaldı. Bizim açımızdan İran’ın nükleer dosyası kapanmıştır. Uranyum zenginleştirmenin askıya alınması ihtimali hiçbir şekilde yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir kaygımız yok, nükleer faaliyetlerimiz devam ediyor. Faaliyetlerimizi hiçbir şekilde engelleyemezler. Çünkü bütün faaliyetlerimiz UAEK çerçevesinde ve barışçıl amaçlı." Ahmedinejad, UAEK üyesi ülkelerin birbirlerine yardım etmesi gerektiğini ifade ederek, nükleer enerjiye sahip olmak isteyen UAEK üyelerine teknik, mühendislik yardım vermeye hazır olduklarını da açıkladı.
     
      -"BÜYÜK ŞAKA"-
      Ahmedinejad, muhtemel bir ABD saldırısına ilişkin soru üzerine de "ABD’nin İran’a saldıracağını düşünmüyorum, bu çok uzak bir ihtimal.
      Böyle bir şey, büyük bir şaka olur. Onlar kendileri de İran’a karşı her türlü saldırının çok sert bir şekilde karşılık bulacağını iyi biliyorlar" dedi.
      Mahmud Ahmedinejad, ABD ile müzakereler konusuna değinirken de Irak’ta güvenin sağlanması ve Irak halkına yardım için ABD ile birkaç kez görüştüklerini anımsatarak, "Biz başından beri müzakereye hazır olduğumuzu söyledik. Siyonist rejim dışında, eşit koşullarda bütün ülkelerle müzakere etmeye hazırız. Irak konusunda da tekrar görüşebiliriz" diye konuştu.
      Ahmedinejad, "ABD’yi Irak bataklığından kurtarmak için yardıma hazırız" ifadesini de kullandı.
     
Milliyet

Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs