En Sıcak Konular

CHP: Gül'ü AKP dışında hiçbir parti içine sindiremedi

28 Ağustos 2007 17:31 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 11 Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül’ün, sadece AKP’li milletvekillerinden oy aldığını belirterek, “Burada dikkat çeken nokta AKP’den başka hiçbir siyasi parti sayın Gül’e oy vermedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen, Mustafa Özyürek ve Cevdet Selvi, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ANKA’ya açıklamalarda bulundular.
      Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce söylenebilecek her şeyi söylediklerini ifade eden Önur Öymen, Cumhurbaşkanını uzlaşma ile seçilmesinin Türkiye’nin geleceği açısından daha uygun olacağını anlattıklarını belirtti.
      AKP’nin dayatma yolu ile Cumhurbaşkanı adayı belirlediğini ifade eden Öymen, Gül’ün sadece AKP’li milletvekillerinden oy aldığına dikkat çekti. Öymen şöyle dedi:
      “Burada dikkat çeken nokta AKP’den başka hiçbir siyasi parti sayın Gül’e oy vermedi. Sayın Gül bir tek iktidar partisinin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Bu son derece önemli bir durum Demek ki AKP’nin dışında Türkiye’nin parlamentoda grubu bulunan hiçbir siyasi partisi Gül’ü içine sindiremedi. Üçüncü turda da oy vermedi Gül, yalnız AKP’nin içine sindirdiği bir Cumhurbaşkanı olacak" Gül’ün Cumhurbaşkanı seçildiği için milletvekili dokunulmazlığının kalkacağını anımsatan Öymen, Gül’e yargı yolu açıldığını belirtti.
     
      -SELVİ: “HAYIRLI OLSUNö -
      CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Meclis’in yaşanan büyük gerginliklerin ardından Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtiğini kaydetti. Selvi, şöyle dedi:
      “Her şey ortada Sorumluluğu alanlar olmuştur. Ancak, değerlendirmeyi görevinin başındaki tutum ve davranışla yapacağız .Dilerim başlangıçta söylediği Cumhuriyetin bittiği, laikliğin kaldırılması gerektiği konusundaki olaylardan vazgeçer Çağdaş, demokratik Türkiye’nin huzur içinde gelişmesine katkı sağlar. Kadrolaşmadan vazgeçerler, Türkiye’ye olumlu hizmet verir Biz yakından takip edeceğiz Türkiye’ye hayırlı olsun".
     
     -ÖZYÜREK: “ATTIĞI HER ADIMI TAKİP EDECEĞİZö -
      CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek de yaptığı değerlendirmede, “Meşruiyetini tartışmayacağımızı daha önce ifade etmiştik Bu aşamada hayırlı olsun diyoruz. Bundan sonra attığı her adımı, her imzayı ve her davranışı çok yakından izleyeceğiz" dedi.

Milliyet



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,881 µs