En Sıcak Konular

PKK, Belçika’daki faaliyetlerine kesintisiz devam ediyor

6 Haziran 2014 16:50 tsi
Türkiye ile Belçika arasında terörle mücadele işbirliği çalışmalarına rağmen, terör örgütü PKK’nın Belçika’da faaliyetlerini duraksamadan devam ettirdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta yayınladığı “Avrupa Birliği Terörizm Durumu ve Eğilimler 2014 ” (TESAT) raporunda, AB'nin bölge dışında faaliyet yürüten PKK ve DHKP/C gibi terörist gruplar için bir "finansman, lojistik, iltica ve tedarik" alanı olmaya devam ettiği belirtildi.

Raporda, terör örgütünün Avrupa’da militan yetiştirme faaliyetlerini Belçika üzerinde yaptığı da yer alıyor. Belçika’nın Charleroi şehrinde bulunan 'Mezopotamya Sosyal Bilimler Araştırma Akademisi’ derneğinin PKK'lı militanların eğitimlerini koordine eden kurum olarak çalıştığı belirtiliyor. Ailelerinden zorla koparılan gençler 2011 yılında kurulan bu dernek üzerinden eğitilip Kuzey Irak bölgesindeki silahlı birliklerin bulunduğu kamplara geçiş yaptıkları aktarıldı. Derneğin sözcüsü Bingöl Cansu “La Nouvelle Gazette” gazetesine yaptığı açıklamada Europol raporunda geçen bütün suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti. Cansu, “Geçtiğimiz sene polis kontrole geldi. Evi didik didik aradılar fakat bir şey bulamadılar.” diyerek suçsuz olduklarını dile getirdi. Dosyanın yargı sürecinin devam ettiği öğrenildi.

ELEKTRİK SAYACI OYUNU

PKK’nın Avrupa’da yaşayan Kürt toplumundan yararlanarak üyelik aidatı, yayın satışları ve etkinliklerden gelirler elde ederek örgüte aktardığı yıllardır biliniyor. Europol raporunda PKK’nın Belçika’da çok enteresan bir yolla örgüte finansman sağladığı da ortaya çıktı. PKK, Belçika'daki sempatizanlarına elektrik sayaç ayarlarıyla oynamayı öğreterek elde edilen tasarrufu örgüte ‘bağışlamalarını’ istediği tespit edildi. Europol, PKK’nın elektrik sayacı oyunu ile devletten büyük gelirler elde ettiği uyarısını yaptı.

BELÇİKA PKK'YA SAVAŞ AÇMIŞTI

Bundan 4 yıl önce 2010 yılında Belçika, kendi ülkesindeki PKK gruplarını karşısına almış ve çeşitli operasyonlar düzenlemişti. Brüksel, Charleroi ve Anvers bölgesinde yapılan ev baskınlarında toplam 22 kişi PKK terör örgütüne üyelikten gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların birçoğu şiddetle gençleri ailelerinden kopararak PKK militanı olarak yetiştirmekten suçlanıyordu. Gözaltına alınanların ayrıca PKK lehine maddi çalışma ve propaganda yaptıkları tespit edilmişti. Belçika’nın PKK'ya yönelik yürüttüğü bu davanın sonuna gelinirken, kararın da yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Europol’un son raporunda PKK'nın Belçika'da halen aktif olduğu ortaya çıkıyor. Belçika 2008 yılında da PKK'nın Liege bölgesindeki eğitim kampına baskın yapmış, aralarında Belçikalı, Hollandalı ve Alman vatandaşlarının bulunduğu 29 kişiyi gözaltına almıştı.

(CİHAN)



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs