En Sıcak Konular

AB'den İslamcılara karşı mücadele kararı

6 Haziran 2014 14:52 tsi
AB'den İslamcılara karşı mücadele kararı AB ülkeleri, Suriye'de savaşıp Avrupa'ya geri dönen İslamcılara karşı ortak hareket etme kararı aldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir Yahudi müzesine yapılan saldırıdan dolayı Lüksemburg'ta biraraya gelen AB içişleri bakanları, 'foreign fighters' adını verdikleri, dış ülkelerde savaşarak Avrupa'ya geri dönen İslamcılara karşı ortak hareket etme kararı aldılar.

Lüksemburg'ta görüşme sonrası bir açıklama yapan Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, AB ülkelerinin İslamcılara karşı daha yakın bir ortak çalışma yapacaklarını söyledi. Avrupa'ya dönen savaşçı İslamcıların somut bir tehlike oluşturduğunu öne süren De Maiziere, Temmuz ayında ortak çalışma ile ilgili kararlar alınacağını bildirdi.

Brüksel'de Yahudi müzesine saldırmakla suçlanan Fransız vatandaşı Müslümanın geçen yıl Suriye'de savaştığı ve Irak Şam İslam Devleti IŞİD üyesi olduğu bildirilmişti. Avrupa basınında yeralan haberlerde bu kişinin ilk kez Suriye'den dönerek Avrupa'da bir eylem yapan İslamcı olduğu öne sürüldü. Ayrıca AB ülkelerinden yaklaşık 2 bin kişinin Suriye'ye savaşmak üzere gittiği ve daha radikalleşmiş olarak geri dönmelerinden korkulduğu kaydedildi.

ALMAN POLİSİ FRANSA'YI UYARMIŞ

Alman Federal İçişleri Bakanı, şimdiye kadar bunlardan birkaç yüzünün geri döndüğünü, bunlardan birçoğunun Suriye'de hayal kırıklığı yaşadıklarını ve bir daha asla ellerine silah almak istemediklerini söyledi. Ancak bir kısmının ise savaş tecrübesi edindiklerini ve gerektiğinde Avrupa'da eylem yapabileceklerini belirtti. Almanya'dan Suriye'ye yaklaşık 320 kişinin gittiği tahmin ediliyor.

Brüksel'deki saldırıyı yapmakla suçlanan kişinin önce Frankfurt'a geldiği, buradan Fransa'ya giderek daha sonra Brüksel'e geçtiği bildirildi. De Maiziere, bu kişinin gizli bir şekilde kontrol edildiğini ve Fransa'ya bilgi verildiğini, fakat buna rağmen eylemin engellenemediğini söyledi. Şimdi güvenlik yetkililerinin bu kişi hakkında bilgi sahibi olmalarına rağmen, niçin takip edilerek eylemin engellenmediği sorusu kafaları meşgul ediyor.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs