En Sıcak Konular

Beyoğlu'ndaki bavul cinayetinin sırrı çözüldü

6 Haziran 2014 14:46 tsi
Beyoğlu'nda sabah saatlerinde bir çanta içinde bulunan kadın cesedinin esrarı çözüldü. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Parçalanmış bir ceset değil. Elimizde bilgiler var. Faili kısa sürede alırız" dedi.

Cesedin Suriye uyruklu Musaybe Almousa(24) ait olduğu tespit edildi. Olayı gerçekleştiren erkek kardeş 17 yaşındaki R.A.M. polis tarafından yakalandı. Olayın kendi ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Musaybe Almousa'nın Suriye'de kalan eşi ve çocuklarının yanına gitmek istememesi yüzünden meydana geldiği belirtildi.

Beyoğlu, Turanlar Caddesi, Aşıklar sokak üzerinde sabah saat 06.30 sıralarında belediye temizlik görevlileri yol üzerinde bulunan bir çanta içinde ceset olduğunu görmüş ve polise haber vermişlerdi. Temizlik görevlilerinin polise haber vermesiyle başlayan soruşturmada çantanın içine konan cesedin 25-30 yaşlarında 1.50-55 boylarında bir kadına ait olduğu belirlenmişti. Kadının üzerinde kot pantolon ve koyu renk bir kazak olduğu tespit edildi.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada olayın üzerindeki esrar perdesi aralandı. Polis ölen kadının Suriye uyruklu 24 yaşında Musaybe Almousa olduğunu belirledi. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Musaybe Almousa'nın erkek kardeşi Suriye uyruklu 17 yaşındaki R.A.M. polis tarafından gözaltına alındı.

“SURİYEYE DÖNMEK İSTEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜM"

Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğünde sorgulanan 17 yaşındaki R.A.M.'nin cinayeti itiraf ettiği belirtildi. Ablasının eşi ve çocuklarını Suriye'de bırakarak yanlarına geldiğini anlatan R.A.M.'nin “Bir süre bizim yanımızda kaldı. Ancak onun Suriye'ye eşi ve çocuklarının yanına dönmesini istiyorduk. Ancak o dönmek istemiyordu. Bu nedenle aramızda sık sık tartışmalar yaşanıyordu" dediği belirtildi. Olay gecesi yine bu sebeple kavga ettiklerini anlatan R.A.M.'nin ablasını öldürdükten sonra bir çantaya koyduğunu söylediği öğrenildi.

CESETLE BİRLİKTE 600-700 METRE YÜRÜDÜK

Cesedi yok etmek için bir yakınıyla birlikte dışarı çıkarttıklarını anlatan R.A.M.'nin içinde ceset bulunan çantayla birlikte yaklaşık 600-700 metre yürüdüklerini daha sonra yorulunca yol kenarına bırakarak kaçtıklarını anlattığı öğrenildi. R.A.M.'nin cesedi evlerinden uzak bir çöp tenekesine atmayı planladıklarını anlattığı öğrenildi.

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri vahşi cinayetle ilgili cinayeti yardım ve yataklık yapan 2 kişinin gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

VALİ MUTLU: CESET PARÇALANMIŞ DEĞİL

Beyoğlu’nda dün sabah saatlerinde bir çanta içerisinde kadın cesedi bulunmuştu. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Parçalanmış bir ceset değil. Elimizde bilgiler var. Faili kısa sürede alırız.” dedi.

Beyoğlu'nda cesedi sokaktaki bir çantada bulunan kadının Suriyeli Musaybe Al Musa olduğu ortaya çıkmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ile Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dün sabah saatlerinde Bülbül Mahallesi Aşıklar Sokak'ta bir temizlik görevlisi tarafından bulunan çantadan çıkan kadın cesediyle ilgili araştırmaya devam ediyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i makamında ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Mutlu, “Parçalanmış bir ceset değil öncelikle basına öyle yansıdı. Bir hanım cesedi. Detaylarını emniyetimiz araştırıyor. Onu bırakanlarla ilgili bir takım çalışmalarımız var. Emniyetimiz bunun faillerini bulacak. Detaylara girmeyeceğim ama parçalanmış bir ceset değil. Bavul içerisinde maalesef bulunmuş bir cesettir. Failini kısa sürede de alırız. Elimizde bir takım bilgiler var.” dedi.

(AJANSLAR)

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,783 µs