En Sıcak Konular

Yılmaz: Geçmiş görüşleri ayak bağı olacak

28 Ağustos 2007 17:14 tsi
Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanının meşru olarak seçildiğini ifade ederek, ''Ortada bir meşruiyet sorunu olmadığına göre, seçimi boykot etme, yemin törenine katılmama doğru değildir'' dedi.

Yılmaz, TBMM kulisinde, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
      Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili sürecin, hukuki ve siyasi açıdan değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, hukuki açıdan, seçimin meşruiyeti konusunda herhangi bir kuşku bulunmadığını söyledi.
      Yılmaz, Gül'ün, seçimlerde büyük çoğunlukla iktidara gelen partinin adayı olarak cumhurbaşkanı seçildiğini vurgulayarak, ''Seçimler bana göre, Anayasa Mahkemesinin, zorlamayla getirilen 367 barajına rağmen, usulüne uygun olarak sonuçlandı. Ortada meşru olarak seçilen cumhurbaşkanı olduğuna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkese düşen görev, bu makama saygılı olmaktır'' diye konuştu.
      Seçime siyasi açıdan bakıldığında, cumhurbaşkanı seçiminin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği ''danışma ve uzlaşma yoluyla'' gerçekleşmediğini ifade eden Mesut Yılmaz, şöyle devam etti:
      ''Gönül isterdi ki, cumhurbaşkanı makamında oturacak kişi, partiler üstü bir anlayışla, çok geniş uzlaşmayla seçilsin, bunun olmaması eleştirilebilir. Ama ortada bir meşruiyet sorunu olmadığına göre, seçimi boykot etme, yemin törenine katılmama bence doğru değildir. Bu tür davranışlar, ancak bir meşruiyet sorunu doğarsa mazur görülebilir. Eğer önümüzdeki dönemde Sayın Gül, cumhurbaşkanı yeminine aykırı hareket ederse, o zaman bir meşruiyet sorunu doğabilir, bu tür davranışlar gündeme gelebilir.
      Tam tersine Sayın Gül'ün seçimi, Türkiye için bir şans da olabilir. Türkiye'de giderek artan kültürel ayrışmayı, bir bütünleşme, birleştirmeye dönüştürmede Sayın Gül çok önemli bir rol de oynayabilir. Bize düşen görev, bunun takipçisi olmaktır.'' -''AYAK BAĞI OLACAK''- Ortada iyi ve kötü olmak üzere iki senaryo bulunduğunu belirten Yılmaz, iyi senaryonun gerçekleşmesini umduğunu, kötü senaryoda ülkenin zarar göreceğini vurguladı.
      Bir soru üzerine, Abdullah Gül'ün geçmiş icraatlarına bakmamak gerektiğini, artık partiyle ilişkisinin kalmadığını bildiren Yılmaz, saati sıfırdan başlatmak gerektiğini söyledi.
      Yılmaz, Gül'ün geçmişteki kişiliği ve görüşlerinin, bugün kendisine ayak bağı olacağını ifade ederek, ''Bu, daha dikkatli izlenmesini gerektirecektir. Dileğimiz, kendisinin de ifade ettiği gibi bir cumhurbaşkanı olmasıdır'' diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs