En Sıcak Konular

Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı

6 Haziran 2014 11:14 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un Anadolu yakası ve Marmara’nın doğusuyla ilgili şiddetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle: “Ülkemizin büyük bir bölümünde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu (Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, İstanbul'un Anadolu yakası), öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de kuvvetli (21-50 mm), Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Sakarya çevreleri ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, sel, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Öte yandan Adana'da çok kuvvetli (50-75 mm) , Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli (20-50mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışın meydana getireceği olumsuzluklara (sel, su baskını,heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YAĞMUR BİR SAATE KADAR ETKİLİ OLACAK

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre İstanbul'un Anadolu Yakası şiddetli yağışın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Gök gürültülü sağanak yağmur öncesinde kısa süreli dolu yağışı da beklenirken, yağmurun bir saate kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların dere yataklarına yakın yerleşim yerleri ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, bodrum-giriş katları gibi kritik noktalarda tedbir alınması gerekmektedir. Metrekareye 40 kilogram yağış düşeceği öngörülüyor." denildi.

Açıklamada, "Tahminler doğrultusunda alarma geçerek bütün birimleri uyarıldı. İtfaiye Anadolu Bölgesinde 28 Grup amirliğinde 179 araç 379 personel, İSKİ 120 Personel 76 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 94 personel 55 araç ile olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yağışlar, Şile, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili olacak. Yağışın öğleden sonra Avrupa Yakasına da geçebileceği belirtildi."

(CİHAN)

Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs