En Sıcak Konular

Kim olduğu ortaya çıktı

6 Haziran 2014 09:02 tsi
Kim olduğu ortaya çıktı Gaziosmanpaşa'da geçtiğimiz günlerde HDP'liler ile ülkücüleri karşı karşıya getiren gerginlikte, her iki grubun ön saflarında yer alan provokatör yakalandı.

Gaziosmanpaşa'da HDP'lilerin 'Öcalan'a Özgürlük' standı açmasıyla başlayan ve devamında HDP'liler ile ülkücü grubu karşı karşıya getiren olaylarda, her iki grubun da ön saflarında yer alan provokatör İsmail S. yakalandı.

Önce HDP'li grubun arasında zafer işareti, sonra da ülkücü grubun arasında bozkurt işareti yaparken görüntülenen 'pembe tişörtlü provokatör'ün kimliği, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından kısa sürede belirlendi.

EĞLENCE OLSUN DİYE KATILDIM

Provokatörün 29 yaşındaki İsmail S. olduğunu belirleyen ekipler, düzenledikleri operasyonla şüpheliyi Bağlarbaşı Caddesi'nde gözaltına aldı.

Sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti'ne götürülden şüpheli ilk ifadesinde, 'Talatpaşa'da kahvede otururken arkadaşlar, 'Eylem var' dedi. Eğlence olsun diye katıldım. Sonra diğer grupta da arkadaşlarımı gördüm ve onların arasına geçtim' dediği öğrenildi. Sorgusu süren şüphelinin, 9 adi suçtan kaydı olduğu, 1 suçtan da arandığı belirlendi

 SUÇ MAKİNASI

Emniyet açıklamasında, şöyle denildi:

"Bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medyada; Gaziosmanpaşa İlçesi'nde yapılan bir gösteride 'zafer işareti' ile karşıt görüşlü grubun yapmış olduğu başka bir gösteride 'bozkurt işareti' olarak tabir edilen işareti yapan kişinin aynı kişi olmasından bahisle; bu şahsın provokatif amaçlı olarak eylemlerde yer aldığı, hatta polis ya da MİT görevlisi olabileceği şeklinde çeşitli haberler ve yorumların yapıldığı görülmüştür. Konu ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bahse konu gösterilerde yer alan İ.S. isimli şahıs, Gaziosmanpaşa İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Bağlarbaşı Caddesi üzerinde yakalanmıştır. Yakalanan şahsın, Asayişe Müessir Fiillerinden dolayı (9) ve bakaya suçundan (1) adet olmak üzere toplam 10 adet kaydının olduğu, ayrıca Küçükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nce arandığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili tahkikat halen devam etmektedir."

Milliyet



Bu haber 980 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs