En Sıcak Konular

Feribot kazasının gölgesinde seçim

5 Haziran 2014 11:50 tsi
Güney Kore'de nisan ayında yaşanan feribot faciasının gölgesinde düzenlenen yerel seçimi muhalefet az farkla önde tamamladı.

Güney Kore'de nisan ayında yaklaşık 300 kişinin ölümüne neden olan feribot kazasının gölgesinde düzenlenen yerel seçimi muhalefet küçük farklı önde tamamladı.

Demokratik Yeni Siyasi Müttefikler (NPAD) Partisi, 17 belediye bölgesinden 9'unu kazanırken, Devlet Başkanı Park Geun-hye liderliğindeki Saenuri Partisi 8 belediye bölgesini ele geçirdi.

İktidar partisi, 2011'de kaybettiği başkent Seul belediye başkanlığını yine kazanamadı. Seul belediye başkanlığına Park'ın partisinden aday gösterilen Hyundai firmasının kurucularından Chung Ju-yung'un oğlu Chung Mong-joon'a karşı yarışan mevcut belediye başkanı ve NPAD adayı Park Won-soon kazandı.

Park Woon-soon bir sonraki devlet başkanlığı seçimlerinde güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

Kamuoyunda, muhalefet partisinin küçük bir farkla da olsa seçimi önde tamamlamasına gerekçe olarak nisan ayındaki feribot kazasının iktidar partisini zorlaması gösteriliyor.

Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan iktidar partisi Genel Sekreteri Yoon Sang-hyun, hükümetin Sewol feribotu için her türlü imkanı seferber ettiğini belirterek, amaçlarının daha iyi bir ülke inşa etmek olduğunu kaydetti.

Nisan ayındaki feribot faciasının ardından kamuoyundaki eleştiriler nedeniyle birçok defa halktan özür dileyen ve popülaritesi azalan Devlet Başkanı Park Geun-hye'ın liderliğini yaptığı Saenuri Partisi için bu seçimin bir sınav niteliğinde geçeceği belirtiliyordu.

Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, 16 Nisan'da Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla suya gömülmüştü. 325'i lise öğrencisi 476 kişinin bulunduğu feribottan 174 kişi kurtulmuştu.

Kazanın ardından şimdiye kadar 288 kişinin cesedi çıkarıldı. Kalan cesetlerin bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmaları sırasında 6 Mayıs'ta da 53 yaşındaki bir dalgıç yaşamını yitirmişti.

aa

Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs