En Sıcak Konular

Yine aynı senaryo

4 Haziran 2014 08:44 tsi
Yine aynı senaryo PKK, en büyük gelir kaynağı olan zehir ticaretini kaptırmak istemiyor.

Kalekol eylemlerinin arkasındaki isim tanıdık çıktı... 'Reber' kod adlı Mehmet Yıldeniz, halkı galeyana getiriyor. Alçak planla güvenlik güçleri oyalanıyor. Bu sırada da hintkenevirleri toplanıyor.

PKK'nın karın ağrısına teşhis kondu... Örgüt sempatizanları, kalekol inşaatlarını protesto kılıfı altında 12 gündür Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nu kesiyor. Son günlerde dağa kaçırdığı gençlerle gündeme gelen PKK'nın eylemlerinin amacı ise uyuşturucu ticaretinin kontrolünü elinde tutmak. Örgütün hain planının arkasında ise 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz var. İşte PKK'nın zehir taktiği:  

- İki yıl önce Lice olaylarını başlatan bölge sorumlusu 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz kontrolündeki PKK'lılar, halkı "kalekol inşaatları" bahanesiyle galeyena getiriyor.
   
HASAT ZAMANI EYLEM

- Hintkeneviri hasadının en verimli olduğu dönemi boş geçirmek istemeyen örgüt, yapılan eylemlerle askeri meşgul ediyor. 

- Güvenlik güçleri gösterilere yönlendirilirken PKK'lılar, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde yeşermeye başlayan hintkeneviri tarlalarını biçiyor. 
 
Çözüm Süreci'nin ardından güvenlik güçleri, düzenlediği operasyonlarla yaklaşık 300 ton hintkeneviri imha etmişti. Baskınların ana merkezi ise 12 gündür eylemlerin sürdüğü Diyarbakır Lice'ydi. PKK'nın yaptığı uyuşturucu sevkıyatının ciddi bir bölümü Lice'den çıkıyor. Uyuşturucudan elde edilen rant ise büyük oranda örgüte aktarılıyor. Tüm bu kirli işlerin arkasındaki isim ise Mehmet Şah Yıldeniz...

BİRÇOK KANLI OLAYIN FAİLİ

Çözüm Süreci'yle bölgeden çekilmeyen Yıldeniz yönetimindeki Diyarbakır-Bingöl grubu, geçen yıl da sevkıyat yapamamış ve benzer taktikle halkı sokaklara dökmüştü. Eylemlerde Medeni Yıldırım (18) hayatını kaybetmişti. Provokasyonların bir numaralı ismi Yıldeniz, bir çok kanlı olayın da sorumlusu. 

Akşam
 



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs