En Sıcak Konular

Ekonomi Bakanı Zeybekci soruları yanıtladı

3 Haziran 2014 16:39 tsi
Ekonomi Bakanı Zeybekci soruları yanıtladı "Piyasa şu anda faizin aşağı doğru gidişini destekliyor. Maliyet enflasyonunun aşağı doğru inmesi de otomatik olarak faizlere yansıyacak"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Piyasa şu anda faizin aşağı doğru gidişini destekliyor. Maliyet enflasyonunun aşağı doğru inmesi de otomatik olarak faizlere yansıyacak" dedi.

Zeybekci, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Türk-Türkmen İş Forumuna gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin bir soru üzerine Zeybekci, enflasyonun çift haneye yaklaşabileceği en yakın mesafeye geldiğini, bundan sonra bu seviyede durmayacağını söyledi. Enflasyonun beklentilerinin altında geldiğini dile getiren Zeybekci, "İnşallah bundan sonra, Haziran ayı gibi enflasyonda istediğimiz iniş dönemi başlayacak" diye konuştu.

Bazı özel vergiler ve kurun maliyet üzerindeki etkisinin sıfırlandığını kaydeden Zeybekci, faizle ilgili olumlu adımlar atıldığında enflasyonun inişinin görüleceğini ifade etti.

Son faiz indirimini piyasaların olumlu algıladığına işaret eden Zeybekci, "Piyasa şu anda faizin aşağı doğru gidişini destekliyor. Maliyet enflasyonunun aşağı doğru inmesi de otomatik olarak faizlere yansıyacak" değerlendirmesinde bulundu.

- "Faizin inmesiyle enflasyon da inecek"

Enflasyonun talep değil maliyet kaynaklı olduğunu ve faizin de maliyet enflasyonunun önemli etmenleri arasında yer aldığını dile getiren Zeybekci, "Faizin inmesiyle inşallah enflasyon beklediğimiz seviyelerin altına inecek" diye konuştu.

Merkez Bankasının bir sonraki adımına dair beklentilerinin sorulması üzerine Zeybekci, Bankanın piyasanın aşağı doğru yönelimleri destekleyeceğini umduklarını söyledi.

Dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında Bankanın bağımsızlığına halel getirecek bir görüşme olmadığını ve Başkan Erdem Başçı'nın güzel bir sunum yaptığını belirten Zeybekci, "Bundan sonra faizin, Merkez Bankası tarafından aşağı doğru destekleneceğini görüyoruz. Banka, böyle bir yaklaşım içinde olacak. Ekonominin gelişmesi, büyümenin, istihdamın artması, ihracatı artırıcı kur seviyesinin oluşması için gerekli olan seviyeleri çok kısa sürede bulacağız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

AA



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs