Gül'ün teşekkür konuşması! | " /> İşte Cumhurbaşkanının teşekkür konuşması.." /> Gül'ün teşekkür konuşması! | "/> İşte Cumhurbaşkanının teşekkür konuşması.."/>

En Sıcak Konular

Gül'ün teşekkür konuşması!

28 Ağustos 2007 15:01 tsi
Gül'ün teşekkür konuşması! Ankara yağmurlu bir günde Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanını seçti... 339 oyla Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olan Gül Meclis'te yemin etti. İşte Cumhurbaşkanının teşekkür konuşması..

18:23 Cumhurbaşkanı Gül önce Anıtkabir'i ziyaret edecek, ardından saat 19:00'da Sezer'den görevi devralacak.

18:10 Gül'ün teşekkür konuşmasından özet alıntı:

Ülke demokrasisinin ne kadar geliştiğini bütün dünyaya göstermiş oluyoruz. Genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini en güzel şekilde tamamladık. Beni Cumhurbaşkanı seçen Meclise şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti olarak cihanşümül devletler kurmuş şerefli bir milletiz. Hepimiz ilelebet yaşatmaya kararlı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak için el ele çalışmak zorundayız. Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefi her zaman aklımızda olmalıdır. Bu cumhuriyeti kolay kurmadık. Her karış toprağımızı sulayan şehit kanları bunun kanıtırdır. Cumhuriyetimizi kuran kadronun önce işgalcilere karşı savaş vermesi ardından muasır medeniyetlerle yarışmak için büyük çaba gösterdi. Bu meclis o kadronun mirasıdır. Üstlendiğim şerefli görevin sorumluluğunu yerine getirirken sizlerin desteğine ihtiyaç duyacağım açıktır. Atatürk ve tüm cumhurbaşkanlırını saygı ve rahmetle anıyor milletimiz adına hepsine kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Tarafsızlığımı titizlikle koruyacağım. TC demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Her biri Cumhuriyetin temel değerleridir. Bu değerleri güçlendirmeye çalışmak azmi ve kararlılığı içinde olacağım.

Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Demokrasiyi özümsersek bizi biz yapan değerlere daha saplıklı sahip çıkabiliriz. Ayrımcılığın yapıldığı bir ülke çağdaş bir ülke olamaz. İnsan odaklı bir hizmet anlayışı hakim olacaktır. Vatandaşın hak ve hukukunu korumak bürokrasinin görevidir. Kadınların hayatın her alanına katılması önceliğimiz olmalıdır.

Hukuk devleti olmanın temelinde adalet ilkesi vardır. Türkiye Cumhuriyeti hak duygusunun zedelenmediği bir devlet olmak zorundadır. Yolsuzluk ve haksızlığın ortadan kalkması için şeffaflık sağlanmalıdır. Bunun için de tarafsız bir medyaya ihtiyaç vardır.

AB hedefimize devam etmeliyiz. AB'deki siyasi konjonktür her zaman değişebilir, ancak bizim üstümüze düşen reformlarını aksatmadan yapan bir Türkiye'dir ve Türkiye reformlarını yaptıktan sonra kararını kendisi verecektir.

TSK Türkiye'nin bağımsızlığının sembolüdür ve caydırıcılığınının güçlü tutulması gerekmektedir. Terörle mücadele sürecektir.

Allah beni mahçup etmesin.

18:02 Cumhurbaşkanı Gül Meclis'te yemin etti. Milletvekillerinin ayakta dinlediği yemin sonrasında İstiklal Marşı okundu. Gül teşekkür konuşması yapıyor.

17:50 Gül Meclis'te. Cumhurbaşkanı için askeri karşılama töreni yapıldı. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül'ün albay yaveri Gül'ün hemen arkasında yürüdü. Gül yemin töreni için Meclise girdi.

17:45 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meclis'teki yemin töreni için Dışişleri konutundan forsu kapalı Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla ayrıldı. Gül 18:00'de Meclis'te yemin edecek. TBMM'de yemin töreni için son hazırlıklar tamamlandı.

17:00 TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Kayseri Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e mazbatasını Dışişleri Konutu'nda sundu.  
 
Genel Kurul'a saat 18.00'e kadar ara veren Toptan, seçimde oy kullandıktan sonra Dışişleri Konutu'na geçen Gül'e mazbatasını sunmak üzere Meclis'ten ayrıldı. Konutta Toptan, Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin mazbatayı 16.57'de sundu. Gül mazbatayı konutun önünde verdi.

Gül saat 17.45'de TBMM'ye gidecek. Meclis'te askeri törenle karşılanacak olan Gül, saat 18.00'de Genel Kurul Salonu'na girerek andiçecek. And içme törenin ardından Gül, Anıtkabir'e gidecek, daha sonra Çankaya Köşkü'ne giderek görevi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den devralacak.

16:14 448 milletvekili oylamaya katıldı. Adayların aldığı oylar şöyle:

Sabahattin Çakmakoğlu 70,
Abdullah Gül 339,
Hüseyin İçli 13
Boş oy 24
Geçersiz oy 2

Abdullah Gül aldığı 339 oyla Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçildi. Birleşime 18:00'e kadar ara verildi. Bu arada AK Parti'den üç vekilin Gül'e oy vermediği tahmin ediliyor.

 

15:54 Cumhurbaşkanlığı üçüncü tur oylaması sona erdi. Tasnif Komisyonu üyeleri bir araya geldi. Şimdi oylar sayılacak ve Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı ilan edilecek.

15:17 Cumhurbaşkanlığı seçimi üçüncü turunda TBMM Genel Kurulu'nda yoklama yapıldı. Meclis Genel Kurulu'nda 456 milletvekilinin bulunduğu tespit edildi. Oylamaya geçildi.

15:10 Meclis Başkanı Köksal Toptan yoklama talebiyle başladı... Cumhurbaşkanlığı seçimi üçüncü turunda TBMM Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısı 367'nin bulunup bulunmadığının saptanması için yoklama yapılıyor.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00'de toplandı. Toptan, cumhurbaşkanı seçiminin 3. turunun oylamasına geçilmeden önce yoklama yapılacağını bildirdi. TBMM Başkanı Toptan, yoklama için milletvekillerine 10 dakika süre verdi.

15:00 Gizli oylama yapılacak

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanacak. Toptan'ın, toplantı yeter sayısını belirlemek üzere yapacağı yoklamanın ardından, cumhurbaşkanı seçiminin 3’üncü tur oylamasına geçilecek.

Gizli oylamada, milletvekilleri, illerine göre adları okunduktan sonra, salondaki kabinlerde oy kullanacak.

Cumhurbaşkanı seçiminde, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak.

Genel Kurul’da 20 Ağustos Pazartesi günü yapılan ilk tur oylamada; AK Parti'li Gül 341, MHP'li Çakmakoğlu 70, DSP'li İçli 13 oy alırken, ikinci turda da Gül'e 337, Çakmakoğlu'na 71, İçli'ye ise 14 oy çıkmıştı.



Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,809 µs