En Sıcak Konular

Sözleşmeli personele kadro müjdesi

28 Ağustos 2007 14:55 tsi
Hükümet, kamuda çalışan 100 bin kişiyi sevindirecek bir adım atıyor. Sözleşmeli personelin kadrolu olması için kanun değişikliği yapılıyor .

Yıllardır büyük tartışmalara ve mağduriyetlere sebep olan kamudaki sözleşmeli-kadrolu ayrımı, tarihe karışıyor. Hükümet 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesine göre çalışan 100 binin üzerindeki sözleşmeli personeli kadroya kavuşturacak tasarıyı gündemine aldı.

MALİYE OLUMLU YAKLAŞTI
Tasarı yasalaşırsa, başta hemşireler ve öğretmenler olmak üzere kamuda 4B statüsünde çalışan mühendis, mimar ve diğer branşlardaki tüm personel kadrolu devlet memuru olacak. Maliye Bakanlığı'nın da olumlu yaklaştığı tasarı, kamuya ek yük getirmeyecek. Personelin sosyal hakları değişecek.


***

Sözleşmeliye kadro müjdesi

Hükümet, yaklaşık 100 bin sözleşmeliye müjde vermeye hazırlanıyor. Düzenleme gerçekleşirse; öğretmen, mühendis ve hemşire gibi 4/B statüsünde çalışanlar kadroya geçirilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yaklaşık 100 bin sözleşmeli personele kadro umudu doğdu. Hükümet, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre çalışan sözleşmeli personeli kadroya kavuşturacak düzenleme planlıyor. Söz konusu düzenleme gerçekleşirse, başta hemşireler ve öğretmenler olmak üzere kamuda 4/B statüsündeki mühendis, mimar ve diğer branşlardaki tüm personel, kadrolu devlet memuru olacak. Maliye Bakanlığı'nın da olumlu yaklaştığı düzenleme, kamuya ek bir yük getirmeyecek. Personelin statüsü değişecek, devlet memuriyeti güvencesine kavuşacak. Bu arada özelleştirmeler sonrası çeşitli kamu kuruluşlarına yerleştirilen 4/C statüsündeki sözleşmeliler de kadro beklentisi içinde. Bu personel, eğitim durumlarına uygun görevlerde çalıştırılmadıklarını ve çok az ücret aldıklarını belirtiyor.

4/B'li sözleşmeli personel kimdir?

4/B'li sözleşmeli personel; kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde, kurumun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca geçici olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. Bununla birlikte öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı'nda hemşireler de bu kapsamdadır.

Aktif haber



Bu haber 1,791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs