En Sıcak Konular

Yine çocuklar! Gezi eyleminde ön saftaydılar...

2 Haziran 2014 10:21 tsi
Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde yine çocuklar kullanıldı. 13-14 yaşındaki çocuklar polise taş ve şişe atarken görüldü.

Gezi Parkı'nda çıkan olayların yıldönümünde yurt genelinde yapılan korsan gösterilerde yine alışıldık sahneler ortaya çıktı. Polis ekiplerine taş ve şişelerle saldıran gösterilerin başrollerinde yine çocuklar vardı. İstiklal Caddesi'nde, CHP binası önünde toplanan gruba polis önce 'Dağılın' uyarısı yaptı sonra uyarıyı dinlemeyen grubu, üzerine yürüyerek uzaklaştırdı. Galatasaray Meydanı'na kadar devam eden takip sırasında, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, polislere sapanla bilye atan iki çocuğu gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğü, çocukların polislere sapanla bilye attığını, aynı eylemden daha önce de gözaltına alındıklarını bildirdi.

Benzer bir olay İzmir'de de yaşandı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki polis müdahalesinde grubun en önünde yer alan çocuğu polisler olay yerinden uzaklaştırmak istedi. 13 yaşında olduğunu söyleyen çocuk, daha sonra cebinden çıkardığı sigarası ile olay yerinden kaçtı. Taksim, Cihangir ve Eyüp'te meydana gelen olaylarda 1 emniyet müdür yardımcısı ile 4 polis memuru yaralandı. Kağıthane'de molotofkokteylinin isabet ettiği Kağıthane İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Şenol E. ile 1 polis memuru, vücutlarının çeşitli yerlerinde oluşan yanıklar sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Şenol E. taburcu edilirken, polis memurunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Taksim ve Cihangir'de meydana gelen olaylara müdahale eden 2 polis memurunun da atılan taşlar ve sert cisimler sonucu yaralandığı belirtildi. Kolu kırılan ve kafasında çatlak olan 2 polis memurunun tedavi altına alındığı ifade edildi.  Eyüp ilçesinin Güzeltepe semtinde meydana gelen olaylar sırasında ise 1 polis memurunun silahla kolundan yaralandığı bildirildi.

HENÜZ DAHA 13 YAŞINDA...

Polise taş ve şişelerle saldırılan gösterilerin başrollerinde yine çocuklar vardı. Beyoğlu'nda polislere sapanla bilye atan iki çocuk gözaltına alındı. İzmir'deki gösterilerde ise 13 yaşındaki bir çocuk dikkat çekti. Aynı çocuğun Soma protestolarında güvenlik güçlerine saldıran grupta olduğu kaydedildi.

Türkiye



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs