En Sıcak Konular

BM'ye Gezi'nin perde arkası gösterilecek...

2 Haziran 2014 08:28 tsi
BM'ye Gezi'nin perde arkası gösterilecek... Türkiye, Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderilmek üzere kapsamlı bir rapor hazırlıyor.

Şikâyetler üzerine Ankara'dan yanıt isteyen BM'ye kapsamlı rapor sunulacak ve eylemlerin masum olmadığı, sokakların savaş alanına çevrildiği belgelerle anlatılacak.   

Akşam'da yer alan habere göre; Türkiye, çevreci bir hareket olarak başlayıp kısa sürede marjinal grupların ve illegal örgütlerin darbe kalkışmasına dönüşen Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde, Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderilmek üzere kapsamlı bir rapor hazırlıyor. Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları tarafından hazırlanacak rapor, Gezi olaylarının ardından BM İnsan Hakları Komisyonu'na yapılan sekiz ayrı şikâyette yer alan iddialar üzerine oluşturulacak. Türkiye bu iddiaları yanıtlarken, olayların geldiği noktayı görüntü ve belgeleriyle ortaya koyarak "Gezi kalkışmasını bir de bizden dinleyin" diyecek.

KARARDA BELİRLEYİCİ OLACAK

Türkiye'nin hazırlayacağı rapor, BM'ye yapılan şikayetlerle ilgili karar sürecinde belirleyici rol oynayacak ve ülkeyi ateş sarmalına çeviren girişimin boyutlarını gözler önüne serecek. Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Adalet Bakanlığı'nın tüm illerin Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderdiği resmi yazıda, Gezi olaylarıyla ilgili olarak açılan dava, hazırlanan iddianeme, varsa verilen karar ve yürütülen soruşturmaların, dosya oluşturularak bildirilmesi istendi.

GÜNCEL BİLGİLENDİRME YAPIN

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün yazısında, "güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ederken aşırı güç kullandığı" yönündeki iddialar da hatırlatılarak, özellikle ölüm olayları başta olmak üzere bu iddialarla ilgili açılan dava ve yürütülen soruşturmaların akıbetine ilişkin güncel bilgilendirme yapılması gerektiği vurgulandı. Adalet Bakanlığı'nın yanı sıra İçişleri Bakanlığı'ndan da Gezi Parkı olaylarına ilişkin başlatılan idari soruşturmaların neticeleri istenecek.

AŞIRI GÜÇ SORUŞTURULUYOR

Türkiye'nin BM'ye göndereceği dosyaya eklenecek bu belgelerle, görev ve yetki sınırlarını aşan kolluk görevlilerine yönelik iddiaların, hukuk devletinin bir gereği olarak adli ve idari yönden soruşturulduğu, dava konusu edildiği ve bağımsız mahkemelerce yargılama yapıldığı ortaya konacak. Son rütuşları Dışişleri Bakanlığı'nda yapılacak olan dosyada, ulusal ve uluslararası medyanın objektiflikten uzaklaşarak, "Masum bir çevre hareketi" gibi yansıttığı Gezi Parkı olaylarının perde arkası da tüm detayları ile anlatılacak.

ANAYASAL PROTESTO SINIRLARINI AŞTI

BM'yi gönderilecek dosyada, silahlı örgütlerin sokakları savaş alanına çevirmesi, yüzleri maskeli grupların silah kullanması, işyerlerinin yağmalanması, Ankara'daki Başbakanlık Binası ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ni işgal girişimi, kamera kayıtları ve fotoğraflarla ortaya konacak.



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs