En Sıcak Konular

İşler'den Alevi anne-babalara çağrı...

2 Haziran 2014 08:24 tsi
İşler'den Alevi anne-babalara çağrı... Gençler karışıklık çıkarmak isteyen grupların kıskacında... Türkiye'nin ilerleyişinden rahatsız olanların çatışma peşinde koştuğunu dile getiren İşler, "Aileler çocuklarını sokaklara bırakmasın" dedi.

Alevi vatandaşların hakları için yeni adımlar yolda... Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Alevilerin talepleri doğrultusunda genel kabul görecek bir formül üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu adımların rahatlama getireceğini belirten İşler, “Umarım sonuçlandığında herkesi memnun ederiz" diye konuştu. Karadağ gezisinin son gününde

Akşam'ın sorularını yanıtlayan İşler, Türkiye'de Alevi açılımını ilk olarak kendilerinin yaptığını, cemevleri sayısını 9 kat artırdıklarını belirterek şunları söyledi:

CEMEVİ EDEP-ERKAN YERİDİR

Cemevi adı 1990'lardan sonra kullanılmaya başladı. Geçmişte tekke, dergah, meydan evi ve büyük ev adıyla anılan mekânlar nasıl camiyle kıyaslanmamışsa, bugün cemavleri de camiyle kıyaslanmamalı. Cemevleri, geçmişte Alevi edep-erkânının icra edildiği ve öğretildiği mekânlardı. Cami yerine cemevinin ikame edilme gayretleri tarihsel ve sosyolojik gerçeklerle kesinlikle örtüşmez.

DEDELERE DÜZENLEME YOLDA

Cemevi sayısı, bizim iktidarımızda 9 kat arttı. Türkiye'de ilk Alevi açılımı yapan ve Alevileri muhatap alan iktidar biziz. Şimdi genel kabul görecek bir formül üzerinde çalışıyoruz. Alevi dedelerine yönelik düzenleme yapma çabasındayız. Alevi vatandaşlarımızın bizden bazı talepleri vardı; o konuda da adım atılacak inşallah. Bu adımların bir rahatlama getireceğini düşünüyorum. Alevi vatandaşlarımız rahat olsunlar. Biz onların sorunlarını çözme gayret ve çabası işinde olan bir iktidarız.  

YAPILAN SİYASET MÜHENDİSLİĞİ

Alevi gençlerin sokaklara dökülmek istendiğini herkes biliyor. Türkiye'de ne zaman güçlü bir iktidar olmuşsa sokaklar karıştırılmak istenmiştir. 2002'den 2011'e kadar Türkiye'nin çok fazla büyüdüğünü, her alanda etkin olduğunu görüyoruz. Bu da bazı ülkeleri rahatsız etmiş olabilir. 'Farklı dini algılara sahip gruplar arasında çatışma çıkarabilir miyiz' sevdasına kapıldılar. Alevi vatandaşlarımız bu oyuna bugüne kadar gelmediler, bundan sonra da gelmeyecekler. Alevi anne-babalara sesleniyorum. Çocuklarını sokaklara bırakmasınlar. Sokakları terörize etmek isteyenlerin ellerinden çocuklarını alsınlar. Siyaset mühendisliği yapmak isteyenlere fırsat vermesinler.

KÖŞK'E EN ÇOK ERDOĞAN YAKIŞIR

30 Mart öncesi kamplaşma tavan yaptı. Köşk seçimi öncesi gerginliğin azalacağını düşünüyorum. AK Partili adayın karşısına başka AK Partili aday arayışı tutmaz. Başbakanımızın cumhurbaşkanlığına aday olması konusunda büyük teveccüh var. Çatı adayı veya muhalefetin göstereceği adayın AK Parti tabanından oy alabileceğini düşünmüyorum. Aksine bizim adayımız diğer kesimlerden de oy alacak. Zannediyorum yüzde 55'in altına düşmeyiz. İlk turda cumhurbaşkanımızı seçeriz. Başbakanımız aday olduğu takdirde 10 Ağustos'ta seçimi rahatlıkla kazanır. Bana göre, halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı olmak herkesten çok Sayın Başbakanımıza yakışır.

ANNELERİN MÜCADELESİ BİR MİLAT

İl Müftüleri Toplantısı'na katılmak üzere Mardin'e geçen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yaptıkları oturma eylemini "milat" olarak değerlendirdi. "O annelerin çocuklarını geri alma konusunda göstermiş olduğu çabanın Türkiye tarihinde bir milat olduğunu düşünüyorum" diyen İşler, Çözüm Süreci'yle ilgili özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

- Çözüm Süreci'nden geri dönüş olmadığını düşünüyorum. Millet, buradaki halkımız, Kürt kardeşlerimiz de artık olaya el koymuştur. Özellikle Diyarbakır'daki anneler yapmış olduğu eylemle artık çocuklarına sahip çıkıyor.

- Kan isteyenler, kan ve gözyaşı peşinde koşanların bu ülkede geleceği olmadığını ifade etmek istiyorum. Artık bu coğrafya barışın, huzurun hakim olduğu bir coğrafya haline geldi. Bundan sonra da hızla ilerleyecek.  



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,919 µs