En Sıcak Konular

Ağrı'da Sakık, Yalova'da Salman kazandı

1 Haziran 2014 22:14 tsi
Ağrı'da Sakık, Yalova'da Salman kazandı Resmi olmayan sonuçlara göre seçimlerin tekrarlandığı Ağrı'da Sırrı Sakık, Yalova'da da Vefa Salman belediye başkanı seçildi.

 CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da belediye başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, adayları Vefa Salman'ın kazandığını söyledi.

İnce, kendisine ait irtibat bürosunun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin sonuçlandığını ifade etti.

Seçimi, adayları Vefa Salman'ın kazandığını dile getiren İnce, "İşlem bitmiştir. Seçimi aldık. Zaten biz 30 Mart'ta seçimi almıştık. Bir hakkın, bir mağduriyetin giderilmesi oldu bu. Bir sıkıntı çıkmayacak ama şimdi adliyeyi yeniden basıp eski filmi yeniden oynatmaya çalışacaklar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, oy verme ehliyeti bulunmayan bazı kişilerin de oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.

Salman'ın özgeçmişi

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1987'de mezun olan Salman daha sonra bir süre ticaretle uğraştı. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Salman, iki dönem CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Salman, bazı derneklerde de yöneticilik yaptı.

İnce: Bu seçimi sadece CHP'lilerin oylarıyla almadık

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Bu seçimi sadece CHP'lilerin oylarıyla almadık. Başka partilere mensup kardeşlerimiz de partimize oy verdi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden, ellerinden öpüyorum. Asla bunu inkar etmiyoruz" dedi.

İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda partisine ait otobüsün üzerinden vatandaşlara seslendi.

"Sizlere değil ama AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza bir şey söylemek istiyorum ve söyleyeceğim; üzülmeyin" diyen İnce, seçimin demokratik bir yarış olduğunu söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, partisinin adayı Vefa Salman'ın seçimi kazandığını hatırlatan İnce, onun adaletli bir şekilde görev yapacağını ve herkesin belediye başkanı olacağını anlattı. İnce, şöyle devam etti:

"Yalova Belediyesi emin olun ki yolsuzlukla anılmayacaktır. Emin olun ki Milletvekili Muharrem İnce asla belediyenin işlerine burnunu sokmayacaktır. Ankara'da yardımcı olacağım bir şey varsa her belediye başkanına olduğum gibi Vefa Salman kardeşime de yardımcı olacağım. Tertemiz, pırıl pırıl bir sosyal demokrat belediye göreceksiniz. Bu seçimi sadece CHP'lilerin oylarıyla almadık. Başka partilere mensup kardeşlerimiz de partimize oy verdi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden, ellerinden öpüyorum. Asla bunu inkar etmiyoruz. Türkiye'de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova'da gerçekleştirdiniz. Çatı bu. Türkiye'ye moral oldunuz. Türkiye'nin vicdanlarını ve yüreğini rahatlattınız. Türkiye'de beraber olursak diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdik. Bir yanda devletin gücü, bir yanda milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir. Sokak aralarındaki bakanlar, meydanlarda vaat veren Başbakan, sokak aralarındaki milletvekilleri, devletin valisi, aklına kim geliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin bankası, parası, devleti, gücü, bakanlığı, greyderi, dozeri, tankı, topu ne varsa geldiler ama geldikleri gibi gittiler."

"Milletin gönlüne girmek lazım, gerisi hikaye"

İnce, seçim yarışında kendileri gibi devlet memurlarının da meydanlarda olduğunu dile getirerek, polis memurlarının emek harcayıp ter döktüğünü ve bu stresi yaşandığını belirtti.

Bir partilisinin gönlünü kırdığını bildiren İnce, "Huzurunuzda o kardeşimizden özür diliyorum" ifadesini kullandı.

Herkesten, kendilerine haklarını helal etmesini isteyen İnce, seçim sürecinde ve sandıklarda her kesimden destek gördüklerini vurguladı.

Günlerce dedikodularla uğraştıklarını söyleyen İnce, "Hiçbirine inanmadınız. İftiralara kulak asmadınız. Boyun eğmediniz. Bu ülkedeki, Türkiye'nin çeşitli yelpazedeki insanları, bize destek oldunuz. Solcular, sağcılar bize destek oldu. Allah onlardan razı olsun. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi bize destek oldu. Yoksullar, varlıklılar, başörtülüler, başı açıklar destek oldu" değerlendirmesinde bulundu.

İnce, Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nı kazandığında Türkiye'ye çok büyük bir örnek olduğuna değindi. Fenerbahçeli olduğunu ancak o başarısında sarı-kırmızılıları alkışladığını anımsatan İnce, şunları kaydetti:

"Mesela Beşiktaş'ta Çarşı Grubunu görünce 'Helal olsun' demiştim; dik duruyorlar diye. Trabzonspor'un Anadolu'dan gelip İstanbul'dakileri yenmesiyle çok büyük gurur duymuştum. Siz de Türkiye'ye şunu gösterdiniz; 'Millet istemezse olmaz, millet isterse olur.' Milletin gönlüne girmek lazım, gerisi hikaye. Tankınla, topunla, bakanınla, dozerinle, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nla, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nla ya da istersen 'Yalova'ya çadır kuracağım' deyip gelemeyen Melih Gökçek'le gel. Ey Başbakan, bunlar yetmiyorsa Obama ile birlikte gel. Millet ne isterse o olur. Bana babamdan tapulu değil ya bu milletvekilliği. 30 sene daha yapıp bırakacağım zaten, sorun yok."

Salman ise kendisi ve partisine gösterilen teveccüh için teşekkür ederek, mazbatasını aldıktan sonra daha geniş kapsamlı konuşacağını bildirdi.

Ağrı Belediye Başkanlığı'na Sırrı Sakık seçildi

BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediye Başkanlığı'nı adayları Sırrı Sakık'ın kazandığını söyledi.

Ağrı Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık'ın kazanmasının ardından kentte partililer kutlama yapmaya başladı.
Dörtyol Meydanı'ndaki BDP Ağrı İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, sevinç gösterisinde bulundu.

Alanda çeşitli sloganlar atan partililer, burada davul zurna eşliğinde halay çekti.
Yoldan BDP bayrağı sallayarak geçen araçları selamlayan gruptakiler, daha sonra havai fişek attı.

Gerginlik yaşandı

Öte yandan, Doğubayazıt ilçesinde partililer kutlama yaptığı sırada gerginlik yaşandı.

BDP ilçe binası önünde toplanan 500 kişilik bir grup, Büyük Ağrı Caddesi'nde kutlama yaptı.

Bu sırada grup içerisindeki yüzleri kapalı 20 kişilik grup, Doğubayazıt İlçe Emniyet Amirliği ve Uluyol Polis Karakolu'na taşlarla saldırdı.

Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis ekipleri, TOMA ile su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Parti yöneticileri de gruptakilere taşkınlık yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

AA



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,437 µs