En Sıcak Konular

Meclis'e ''uyarı ateşi!''

28 Ağustos 2007 11:47 tsi
Meclis'e ''uyarı ateşi!'' Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, Cumhurbaşkanı seçiminin üçüncü turunun yapılmasına saatler kala yayınladığı mesajda, "laikliğe yönelik tehditler konusunda uyarıda bulunması", uluslararası basın tarafından “uyarı ateşi”

Dünya, Büyükanıt'ın sözlerini 'uyarı' olarak gördü


-TIMES: “ORDUDAN UYARI ATEŞİ”

Times gazetesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Cumhurbaşkanı seçimine 24 saat kala yaptığı açıklamayı, “Ordu Cumhurbaşkanı seçilmeden önce uyarı ateşi açtı” şeklinde değerlendirdi. Haberde, Batı yanlısı duruşuna karşın Gül’ün eskiden İslamcı bir partinin üyesi olması nedeniyle laik elitler tarafından şüpheyle karşılandığı ifade edildi.

-VOA: “TÜRK GENELKURMAY BAŞKANINDAN LAİKLİĞE TEHDİT UYARISI”

Amerika’nın Sesi Radyosu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, “İslami kökenli iktidar partisinin Cumhurbaşkanı adayının seçilmesinden bir gün önce”, ülkenin laik yapısına yönelik tehditler konusunda bir uyarıda bulunduğunu vurguladı. Haberde, Türkiye’deki laiklerin Gül’ün laik prensiplere zarar vermesinden korktuğu ancak Gül’ün laikliğe sahip çıkacağını söylediği ifade edildi.

-INDEPENDENT: “TÜRK MECLİSİ ORDUYU ÇİLEDEN ÇIKARMA NOKTASINDA”

Independent gazetesi, Türk Meclisinin Dışişleri Bakanı ve dindar bir Müslüman olan Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçerek ülkenin güçlü ordusunu ve laik halkının çoğunluğunu çileden çıkarma noktasında olduğunu değerlendirmesinde bulundu. Haberde Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın açıklamaları bu hoşnutsuzluğun işareti olarak yorumlandı.

-TELEGRAPH: “SEÇİM ARİFESİNDE ORDUDAN UYARI”

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçimi arifesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir uyarı yayınladığını yazdı. Haberde, TSK’nın laik cumhuriyete karşı şer odaklarına dikkat çekildiği kaydedildi.

-EL CEZİRE: “TÜRK ORDUSU UYARDI”

Katar merkezli haber kanalı El Cezire’de, Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, laikliğin şer odakları tarafından tehdit edildiğini söylediği aktarıldı. Haberde, söz konusu açıklamanın, 30 Ağustos’un 85’inci yıldönümünde geldiğine dikkat çekildi. El Cezire, 30 Ağustos’ta Atatürk yönetimindeki Türk güçlerinin işgalci güçlere karşı zafer kazandığını hatırlattı.

-GULF DAILY NEWS: “SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE UYARDI”

Bahreyn’de yayınlanan Gulf Daily News gazetesi, Türkiye’nin güçlü ordusunun bir mesaj yayınlayarak, her gün laik cumhuriyetin altının kazıldığı uyarısında bulunduğunu yazdı. Söz konusu açıklamanın, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce yapılmasına dikkat çekilen haberde, Türkiye’de ordunun kendini Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan laik cumhuriyetin esas koruyucusu olarak gördüğü belirtildi.

Haber 10

 



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs