En Sıcak Konular

Sözleşmelilerin çığlığını duyun

28 Ağustos 2007 11:13 tsi
Bir dokun bin ah işit. Sözleşmelinin Bakan Şahin'e yazdığı mektup çok çarpıcı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli personelin sıkıntılarına dikkati çekmek için, bu statüdeki bir personel tarafından gönderilen mektubu, toplu görüşmeler sırasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e sundu.

Alınan bilgiye göre, sağlık ve sosyal hizmet koluyla ilgili sunumunda, Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personelin sorunlarını gündeme getiren Kahveci, son toplantıda da bir sözleşmeli personelin Bakan Şahin'e hitaben yazdığı mektubu kendisine verdi.

Niğde'de görev yaptığını belirten sözleşmeli personel, hastanede nöbette yazdığını belirttiği mektubunda, eşinin başka bir ilde üniversitede uzmanlık ihtisası yaptığını ve ihtisasının bitmesine 3,5 yıl olduğunu ifade etti. Sözleşmeli personel, mektubunda, içinde bulunduğu durumu şöyle anlattı:

''Sayın Bakanım, biz 1,5 yıldır evliyiz ama birbirimizi doğru dürüst hiç görmedik. İller arasında 3 saat var. Bizler böyle ayrı yaşamaktan çok mustaribiz. Eşim buraya gelemiyor, ben de oraya gidemiyorum. Anayasamızda 'aile bir bütündür bölünemez' diyor. Biz bir aile olamadık daha Sayın Bakanım. Sayın Bakanım, binbir heyecanla evlendim, evimi kurdum ama içinde oturamıyorum. Bazen eşimle ayrılma noktasına geliyoruz. İşimi bırakmamı istiyor ama Bakanım ben de bu yerlere kolay gelmedim. Benim annem, babam yemedi, içmedi bizleri okuttu.

Mesleğimi icra etmek, benim de hakkım değil mi? Şimdi siz diyeceksiniz ki 'eşinizin olduğu ili neden tercih etmedin'... Ama sayın Bakanım sadece 2 kişi alındı ve maalesef o 2 kişi arasına giremedim. Sayın Bakanım, inanın ki ben ve benim durumumda olanlar perişanız. Bizler sağlığı, psikolojisi bozulmuş sağlıkçılarız. Hele bir de çocuğu olanlar var.

1,5 yaşındaki çocuk internetten gördüğü babasına çırpınarak ağlamaya başlamış, buna hangi yürek dayanır. Lütfen Sayın Bakanım bu konuda bize bir iyileştirme yapın. Bakın o zaman çok daha mutlu sağlık çalışanları olarak hastalarımıza da güler yüzlü hizmet sunacağız. Bizler eşimizi de işimizi de çok seviyoruz. Siz devlet büyüklerimiz bizi herhangi birini seçmeye mahkum etmeyin. En derin saygılarımla.''

''SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ''

Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözleşmeli personel statüsündeki kamu çalışanlarının başta tayin olmak üzere özlük ve sosyal haklarla ilgili bir dizi sıkıntısı olduğunu söyledi. Önceki toplu görüşmelerde olduğu gibi bu yıl da sözleşmeli personelin sıkıntılarını gündeme getirerek çözüm üretmeye çalıştıklarını anlatan Kahveci, toplu görüşme masasından, sözleşmeli personelin mevcut sorunlarından en azından bir bölümünün giderilmesini sağlayacak sonuçlar almak istediklerini belirtti.

Bir sözleşmeli personel tarafından Bakan Şahin'e gönderilen mektubu kendisine sunarak sıkıntının boyutunu ortaya koymak istediklerini ifade eden Kahveci, benzer sıkıntıların birçok kişi tarafından yaşandığını kaydetti. Mektubu Şahin'e verdikten sonra sözleşmeli personelle ilgili hususları tekrar görüşme talebinde bulunduklarını söyleyen Kahveci, Şahin'in bu talebe olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

İnternet haber



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,834 µs