En Sıcak Konular

Yunanistan'ı 'Türk ajanlar' yakmış!

28 Ağustos 2007 11:08 tsi
Yunanistan'da 63 kişinin ölümüne neden olan orman yangınlarıyla ilgili olarak iktidar odaklarının "Ormanları Türkler yakıyor" iddiası Yunan basınında alay konusu oldu.

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki yangınlar dördüncü gününde tüm şiddetiyle sürerken, ölenlerin sayısı 63'e yükseldi.

Türkiye, orman yangınlarına müdahale için Yunanistan'a bir söndürme uçağı göndereceğini açıklarken, alevlerle baş edemeyen iktidar odakları, "Ülkemizi Türk ajanları yakıyor" gibi "komplo teorileri" ortaya attı. Yunan basını ise bu iddiaları alaya aldı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, 17 Eylül seçimleri öncesinde yaşanan facia ve yangınlar karşısında "köşeye sıkışan" iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) propaganda yetkilileri, basına "yangınların Türk ajanlarının işi" olduğu iddialarını fısıldadı.

Bir kişi tutuklandı

Yunan basınının bu iddiaları sahiplenmediğini gören YDP kurmayları "Türk parmağı" ısrarından vazgeçti, ancak Yunan hükümeti yangınlarda yabancı parmağı olduğu savını sürdürdü. Başbakan Kostas Karamanlis önceki gece "aynı anda, yurdun bu kadar yöresinde, bu kadar çok yangın çıkması tesadüfi olamaz" diyerek sabotaj imasında bulunurken, Kamu Düzeni Bakanı Viron Polidoras da dün, "asimetrik tehdit altındayız" diyerek, terör amaçlı faaliyetleri ima etti.
Yunan basını ise iddialara sert tepki gösterdi. Elefterotipiya manşetinde "Beceriksizler" başlığını kullanırken, TaNea "Felakete neden olan acizlik, ama hükümet komplo teorileri üretiyor" başlığını attı.

Ülkenin güneyinde etrafları alevlerle sarılan köylüleri kurtarmak için helikopter gönderildi, dün Atina'nın banliyölerinde başlayan yangın ise kontrol altına alındı. Yunanistan hükümeti, sorumluların yakalanmasına yardımcı olanlara 1 milyon euro ödül vaat etti. Yunanistan'ın güneyındeki Aeropolis'te 65 yaşında biri, kundaklama ve 6 kişinin ölümüne yol açma iddiasıyla tutuklandı.

Türkiye'den söndürme uçağı

Türkiye, Yunanistan'da devam eden orman yangınlarına müdahale için bir söndürme uçağı göndereceğini açıkladı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, JL215 tipi amfibik uçağın Yunanistan'a gönderilmesi talimatını verdi. Yaklaşık 4.5 ton su kapasiteli JL215 tipi uçaklar, orman yangınlarıyla mücadelede en etkin olanlar.
 
Samanyolu haber



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,823 µs