En Sıcak Konular

TİT'in kurucusu Alman ajanı çıktı

28 Ağustos 2007 10:13 tsi
Türk İntikam Tugayı'nı kurarak, Akın Birdal suikastini azmettiren Danıştay'ı basan vatansever çetelerle ilişkileri ortaya çıkan Günaltay, Alman ajanı çıktı.

Akın Birdal suikastinin azmettiricisi ve Danıştay saldırısından bu yana vatansever çetelerle ilgili soruşturmada adı sık sık gündeme gelen Türk İntikam Tugayı'nın (TİT) kurucusu Semih Tufan Gülaltay'ın da Alman narkotik istihbarat birimiyle muhbirlik için işbirliğine gittiği ortaya çıktı.

Sabah'ın ele geçirdiği Tübingen Eyalet Savcılığı'na ait 1994 tarihli belgeye göre, Alman Narkotik İstihbarat Dairesi Semih Tufan Gülaltay'a muhbirlik teklif etti. Ancak Tübingen Savcısı Robi Hippler, Gülaltay'ın muhbirlik kadrosuna alınmasını onaylamadı.

Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin için de Alman istihbaratıyla ilişkiye geçtiği iddiaları ortaya atılmıştı. Son olarak İstanbul Organize Suçlar Şubesi ekiplerinin yaptığı 'Piyon' operasyonunda, "adam kaçırma, çek senet tahsilatı, ölüme sebebiyet verme, yaralama ve haraç" gibi 22 ayrı suçlamanın yöneltildiği Semih Tufan Gülaltay, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gülaltay'a ajanlık teklifi yapıldığı dönemde Alman emniyetinde teknik takip memuru ve çevirmen olarak görev yapan araştırmacı Talip Doğan Karlıbel'e göre, Klaus Schleppi'nin başında bulunduğu Narkotik İstihbarat Ortadoğu İstasyon Şefliği 1994 yılında, uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili olarak Semih Tufan Gülaltay'la temasa geçti.

HEMEN KABUL ETTİ

Karlıbel sonraki süreci şöyle anlatıyor: "Ömür boyu Almanya'da ikamet izni alabileceği ve yakalattığı uyuşturucuya karşılık ikramiyeler alacağı söylendi. Gülaltay bu teklifi hemen kabul etti ve uyuşturucuya karşı olan antipatisini de dile getirdi. Savcılık gönderdiği yazıda, 'Bu şahıs ile çevresindekilerin kültür seviyeleri düşük. Sırf kendi çıkarları için bu tip işbirliğine gittiklerini savcılığımız düşünmektedir. Bu sebeple bu işbirliğini reddediyoruz' deyip onaylamadı."

Aktif haber



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs