En Sıcak Konular

E-posta çalışanları strese sokuyor

28 Ağustos 2007 09:25 tsi
E-posta çalışanları strese sokuyor Gün içerisinde çok sık e-mail okumak çalışanları sıkıntıya sokuyor. Yapılan son araştırmalar işyerinde çok sık e-posta okumanın insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösterdi.

İskoçya’da yapılan bir araştırmaya göre; işyerinde elektronik postaların çok sık kontrol edilmesi, çalışanların sinirlerini bozuyor. Psikologlar ise çalışanlara işlerini çok ciddiye almamalarını ve elektronik postalarını belli zaman dilimleri içerisinde kontrol etmelerini tavsiye ediyor.

Sınırları giderek küçülen dünyada iletişim kurmanın yaygınlaşan ucuz yöntemlerinden birisi de elektronik postalar. Bu yöntem o kadar yaygınlaştı ki, belki de evlerin posta kutularından çok artık sanal dünyadaki posta kutuları kontrol ediliyor. Fakat İskoçya’da yapılan bir araştırma, yaygınlaşan bu iletişim yönteminin, çalışanlar açısından artık can sıkıcı bir hale geldiğini ortaya koydu.

İki üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü araştırmaya katılan 200 kişiye, elektronik postalarını ne kadar sık kontrol ettikleri soruldu ve katılımcıların üçte birinden fazlası, gün içinde aldıkları elektronik posta sayısı nedeniyle gerildiklerini dile getirdiler. Bazı katılımcılar, bazen bir saat içeriside 40 defa elektronik posta bakmak durumunda kaldıklarını ve bundan özellikle kadın çalışanların rahatsız olduğu dile getirildi.

Sonuçları değerlendiren psikologlar ise işin çok fazla ciddiye alınmamasını, elektronik postaların daha az kontrol edilmesini ve bunun için gün içerisinde belli zaman aralıkları belirlenmesini tavsiye ediyor.

NTV-MSNBC



Bu haber 247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,784 µs