En Sıcak Konular

Buyrun yeni tartışmaya: 'Sağcı geri zekalı, solcu psikopat'

28 Ağustos 2007 08:55 tsi
Buyrun yeni tartışmaya: 'Sağcı geri zekalı, solcu psikopat' Araştırmayı açıklayan Psikiatr Prof. Nevzat Tarhan. Araştırmayı yapan Prof. Ayhan Songar. İşin en ilginç tarafı ise araştırmayı yapan da açıklayan da sağın önemli isimlerinden.

Kemal PEHLİVANOĞLU'nun haberi

Psikiyatrist Prof. Nevzat Tarhan, 1980 darbesinin ardından cezaevlerine konan solcu ve sağcı hükümlüler üzerinde Prof. Turan İtil ile Prof. Ayhan Songar'ın gizli bir araştırma yaptıklarını açıkladı.

Prof. Tarhan, sonuçları kamuoyundan gizlenen bu araştırmayla ilgili olarak Prof. Songar'ın dost sohbetlerinde "Araştırmanın sonuçlarına göre sağcılar gerizekalı, solcularsa antisosyal ve psikopat çıktı" dediğini aktardı.

12 Eylül döneminde Milli Güvenlik Konseyi'nin, hükümlülerin neden suç işlediğinin belirlenmesi amacıyla bir araştırma yaptırdığını belirten Prof. Tarhan, projede Prof. İtil ve Prof. Songar'ın yer aldığını söyledi. Araştırma sonuçlarının Harbiye Orduevi'nde sunulduğunu anlatan Prof. Tarhan, "Prof. Songar, araştırmayla ilgili birtakım sonuçlara Bursa'da yapılan bir kongrede meydana gelen tartışmalarda gayri resmi olarak değindi. Fakat gizli bir devlet projesi olarak yürütülen bu çalışma resmi olarak ancak devlet tarafından yayınlayabilir" dedi.

Kendisinin de bu çalışmanın sonuçlarını görmediğini belirten Prof. Tarhan, "Ama Prof. Songar bazı sohbetlerinde bu araştırmadan elde ettikleri bazı sonuçları söylemiş. Hatta araştırmayla ilgili olarak 'Sağcılar geri zekâlı, solcular antisosyal ve psikopat çıktı' diye yorum yapmış" dedi.

Sabah



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs