En Sıcak Konular

Korkut Eken'in garip kaderi

27 Ağustos 2007 22:25 tsi
Korkut Eken'in garip kaderi Eski Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan'ın oğlu ile ''Susurluk davası'' hükümlüsü Korkut Eken'in kızı evlendi.

Türk Japon Vakfı'ndaki nikah töreninde, Fatoş Sonay Eken ile İbrahim Doğan'ın nikah şahitliklerini Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile DP Genel Başkanı Mehmet Ağar yaptı. Nikahın kıyılmasından sonra bir konuşma yapan Arslan, evlilik kurumunun önemini anlattı.

''Evliliğin bir ömrü paylaşmak'' anlamına geldiğini kaydeden Arslan, ''Sevgiler paylaştıkça artar. Birbirinizi sevin ve saygı gösterin. Sevgi ihtiyari, saygı mecburidir. Evlilikte sevgi de mecburidir. Saygı kadar sevgi de göstereceksiniz. Bu her konuda anlaşacağınız anlamına gelmiyor'' diye konuştu.

Arslan, Türk toplumunda yuvanın temelini kadının oluşturduğuna işaret ederek, evlilik cüzdanını geline verdi. Korkut Eken'in, ''Susurluk Davası''nda aldığı 6 yıllık hapis cezası kararının temyiz incelemesini yapan ve o dönem Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin üyeleri arasında bulunan Yusuf Kenen Doğan'a bu durum hatırlatılıp, duygu ve düşüncelerinin sorulması üzerine, ''Gençler birbirini sevmiş, bize de evlendirmek düştü'' dedi.

Aynı yöndeki soruya Korkut Eken ise ''Alın yazısı, kader... Gençler birbirlerini sevmiş bizim yapacağımız bir şey yok. İnsanların tercihi. O daire üyelerinin hepsi beni seviyor, ben de onları seviyorum'' yanıtını verdi. ''Dünürlüğe alışabildiniz mi?'' sorusu üzerine Eken, ''Henüz olay daha yeni. Alışırız. Birbirimizi tanımamız lazım. Ben, gençlere mutluluklar diliyorum'' diye konuştu.

Korkut Eken, basında çıkan ve kendisini ''çete lideri olarak'' tanıtan haberlere de tepki gösterdi. Eken, ''Şimdi burada ne ilgisi var? İki genç birbirini sevmiş, bir evlenme olayı var. Sizin de çocuklarınız var. Yarın isteğiniz gelini, isteğiniz damadı seçebilecek misiniz? Biz, memnunuz. Önemli olan çocukların mutluluğu'' dedi. Doğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı iken emekliye ayrılarak, milletvekili genel seçimlerinde CHP'den Malatya milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs