En Sıcak Konular

Sezer veto'yu sevdi

27 Ağustos 2007 15:30 tsi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev yaptığı 7 yıl boyunca ortalama 109 müşterek kararnameyi iade etti

Sezer, 3 yıl çalıştığı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin 270 müşterek kararnamesini iade ederken, AKP hükümetinin ise 499 müşterek kararnamesini geri çevirdi.

ANKA'nın Cumhurbaşkanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in özellikle son 4 yıl içinde sık sık eleştirildiği müşterek kararnameler konusunda, ciddi bir ayrımcılık yapmadığı görüldü. Sezer, yaklaşık 3 yıl birlikte çalıştığı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin 270 müşterek kararnamesini, yaklaşık 4 yıl birlikte çalıştığı AKP hükümetinin ise 499 müşterek kararnamesini iade etti. Yılda ortalama 109 müşterek kararnameyi iade eden Sezer'in, Cumhurbaşkanlığı döneminde müşterek kararnameler konusunda titiz davrandığı görüldü. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, görev yaptığı sürede özellikle müşterek kararnamelerde titiz davrandığı görüldü. Sezer, 7 yıl boyunca kendisine gelen 6 bin 379 müşterek kararnamenin 5 bin 532'sini onaylarken, bunlardan 769'unu ise iade etti. Yılda ortalama 109 müşterek kararnameyi iade eden Sezer, yaklaşık 3 yıl çalıştığı DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde 270 müşterek kararname iade ederken, AKP hükümeti dönemindeyse 499 kararnameyi geri çevirdi.

-261 HÜKÜMLÜ AFFETTİ-

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eleştirildiği konulardan bir diğeri de sürekli hastalığı bulunan hükümlüler konusuydu. Cumhurbaşkanı Sezer, sürekli bir hastalığı bulunan hükümlülerin affedilmesiyle ilgili olarak kendisine yapılan 271 başvurunun 261'ini onaylarken, bunlardan sadece 10 tanesini geri çevirdi.

-316 ATAMA, GÖREVDEN ALMAYI ONAYLADI-

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atama, görevden alma sayısı ise 316. Sezer'e bu yönde gelen 321 talebin ancak iki tanesi ilgili kuruma iade edilirken, iki tanesi de ilgili kurumlar tarafından geri alındı. Bir talebin ise işlemi hala sürüyor.

-7 YILDA BİN 48 YASA ONAYLADI-

Sezer'e, görevde bulunduğu süre boyunca onaylanması için bin 120 yasa geldi. Bin 48 yasayı onaylayan Sezer, bunlardan sadece 72 tanesini iade etti. Koalisyon hükümeti döneminde 245 yasayı onaylayan Sezer, 12 tanesini ise veto etti. Sezer, AKP hükümeti döneminde ise 803 yasa onaylarken, 60 yasayı ise iade etti. Sezer, 7 yıl içinde kendisine gelen 32 Kanun Hükmünde Kararnamenin 25'ini onayladı, bunlardan 7 tanesini ise geri çevirdi.

Haber 10



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs