En Sıcak Konular

Azeri polisleri Türklere hakaret ediyor...

27 Ağustos 2007 15:21 tsi
Azeri polisleri Türklere hakaret ediyor... Azerbaycan'da Müslümanlara akla hayale gelmedik işkenceler ve zulümler yapılıyor. Zakatala kentinde polisler “Namazı 5 vakit değil, 2 vakit kılacaksınız" diyor.

Azeri polisi Türklere 'İ..e'' diyor
 

VAKİT GAZETESİ'NDEN İSLAM ARSLAN'IN HABERİ

Azerbaycan'da Müslümanlara akla hayale gelmedik işkenceler ve zulümler yapılıyor. Zakatala kentinde polis şefleri “Namazı 5 vakit değil, 2 vakit kılacaksınız, hacca gitmek akılsızlıktır” gibi çağrılar yapıyor. Zulüm altındaki Müslümanlar Vakit’e gönderdikleri mektupta “Zakatala Irak’tan farksız” dediler.

Azerbaycan’da, Zakatala kentinde Müslümanlara yapılan zulümler polis şeflerinin denetiminde sistematik bir şekilde sürüyor. Yaklaşık bir ay önce sakallı Müslümanları sokaklarda apar topar tutuklanıp karakollarda işkenceden geçiren ve sonra sakallarını elleriyle yolan polisler şimdi de akıl almaz hakaretler eşliğinde “Namazı 2 rekat kılacaksınız, Hacca gitmek akılsızlıktır” diyorlar.

ZAKATALA DİNDARLARINDAN VAKİT’E MEKTUP
Zulümlerin en fazla yaşandığı Zakatala şehrinde, Müslümanlar namaz kılarken camileri basan ve keyfi tutuklamalar yaparak karakollarda işkence eden “Ermenistan Azerisi” olarak tanınan Emniyet Müdürü Faik Şabanov, Kamandar Hesenov ve ekiplerinin insanlık dışı tutumları gün geçtikçe artıyor. Önlerine gelen her mütedeyyin Azeri vatandaşını Vehhabi olarak suçlayan polislerin yaptıklarını “Zakatala Dindarları” imzalı mektupta anlatan mütedeyyin Azeriler, başlarına gelenleri detaylarıyla anlattılar. İşte Zakatala’nın en yetkili Polis Şeflerinden Kamandar Hesenov’un hayvanlıkları:  “Bize pis bakıyorlar. Daha önce nice dindara ne diyorlarsa (Vahabi falan) şimdi bize petux (homoseksüel) demeye başladılar. Ve Zakatala Polis idaresinin muavini Kamadar Hesenov bizi maymuna okşattı ve dedi ki o insan özünde tuk varsa o maymundur... Ve kimin balagi godekdirse o petuxdur (homoseksüeldir). Bildirmek istiyoruz ki bizim büyük dahilerimiz meselen I. NESIMI, N.GENCEVI, M.P.VAGIF, M.E.SABIR, vesaire büyük dindarlarımız, şairlerimiz ve alimlerimiz var ki bunların adı ile AZERBAYCANIMIZ hususen tanınır. Onları neye göre tahkir edip sövüyor Kamandar Hesenov…”

 “NAMAZI İKİ REKAT KILIN, HACCA GİTMEK AKILSIZLIKTIR”
“KAMANDAR HESENOV dedi ki namazı günde 2 defe kılın, haccı ziyaret etmek akılsızlıktır. Ondansa kime ise 5-3 manat nezir vermek daha iyidir. Hacc ziyaretine onu da buyurana aynı küfürler ile sövdü.”

TÜRKLERE DE ‘PETUX’ DİYOR
Bildirende 200-250 metre aşağıda Türklerin yaptığı mescit, Zakatala gaziliği var git onlara da de, biz deyilen de, Kamandar Hesenov dedi ki, onlar da petuxdu (homoseksüel).

KENTE GELEN MİSAFİRLER BİLE İŞKENCEDEN GEÇİRİLİYOR
Zagatala’ya Bakü’den gelen konuklar, misafirler otobüs bileti almak istedikleri sırada polis tarafından gözaltına alındılar. Yoldan geçenlerin karşısında dövdüler. Zakatala Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler. Akşam saat 20.00’ye kadar tuttular. Akla gelmez işkenceler gördüler. Zakatala sakinleri bu işkenceleri birçok yerlere şikâyet etse de ilgilenen olmadı.

İŞTE İŞKENCECİLERİN İSİMLERİ
Azerbaycan polisinin adını şu kişiler batırırlar: Zakatala RPİ’nin Başkanı Faik Şabanov, Başkanın 1. yardımcısı Kamandar Hasanov, Başkanın 2. yardımcısı Teymur, saha müvekkili Akif Selimov, saha müvekkili Agil Kehremanov, saha müvekkili Seleddin Hesenov, Xakani bu Zakatala RPİ’nide CAŞ’nin reisidir, Zakatala RPİ’nin CAŞ’nin emekdaşı Tahir Haciyev.

ZAKATALA IRAK’A BENZİYOR
Biz, konuklar Genceliler, Zakatala RPİ'de, reisin 1. muavini Kamandar Hesenov'un otagına (makamına) getirildik. O, bizi çok pis küçe ve ahlaksız olan biedeb ardı-ardı kesilmeyen söyüşlerle (küfürlerle) söydü ve alçaltdı, sonra üzümüzdeki tükleri reisin 1. müavini Kamandar Hesenov, saha müvekkili Akif Selimov, saha müvekkili Agil Kehremanov, RPİ'nin CAŞ'nin emekdaşı Tahir Haciyev öz ovucları heresi bir terefe diddi ve bizleri tepik altına salıb döydüler (BİZLERİ TEKMELERLE DÖVDÜLER) ve gabirğalarımıza yumurug ile oturanda vururdular (KABURGALARIMIZA YUMRUKLA VURDULAR). Bunlar bizleri döyenden sonra ellerimizi arkamıza burub gandalladılar ve üzümüzü guru-guru lezva ile çox kobudcasına kırxdılar. Adı çekilen emekdaşlar bize hüsusi amansızlık etdiler ve bizi komoseksualist (petux), nesil ve soy söyüşleri etdiler. Azerbaycan turizme deyirler inkişaf edir amma Zakatala'ya getmet meslehet deyil, ora daha çok İrag'a benzeyir (Zakatala Irak’a benziyor) kimin vezifesi varsa o, ne istese ede biler ve heç kimse onun garşısını ala bilmir.

ELLERİNİ BAĞLAYIP SAKALLARINI KESTİLER
20/08/2007'de, seher saat 10.00'da, Zakatala 2. Tala kendinin sahe müvekkili Akif Selimov ,Y/Tala kendinin sahe müvekkili Seleddin Hesenov ve cinayet asayiş şubesinin emekdaşı Tahir Haciyev Y/Tala kendi sakini, dinç, tevazökar ağsaggal (AKSAKALLI) ve Heci (HACI) olan adamı evinden yalan danışarag zorla çıxardıblar, küya ki Zakatala RPİ'de, reisin 1. muavini Kamandar Hesenov'un seninle sohbeti var (ZAKATALA EMNİYET MÜDÜRÜ SENİNLE GÖRÜŞECEK DİYEREK EVDEN ALINDI). O şahıs razılaşmasa da onu zorla evinden min behane ile Zakatala RPİ'ye aparıblar (GETİRDİLER). Bu insanın yaşlı olmasına bakmayarag reisin 1. muavini Kamandar Hesenov, reisin 2. muavini Teymur m., saha müvekkili Akif Selimov, sahe müvekkili Agil Kehremanov, saha müvekkili Seleddin Hesenov, Zakatala RPİ'nin CAŞ'nin emekdaşı Tahir Haciyev her bura getirilene verdiyi cezanı verdiyi kimi bu insana da verdi, çok pis küçe ve ahlaksız olan biedeb ardı-ardı kesilmeyen söyüşlerle söydü ve alçaltdı, sonra ilave olarag onun saggalını (sakalını) polis idaresinin heyetinde yerleşen ümumi tualetde, ellerini arkaya gandallıyarag ayağ üste saggalını guru-guru sabınlamayıb gırkdı (sakallarını sabunlamadan kırptı) ve ülgücün izlıri, kesik ve yaralar hâlâ da durur.

HUKUK TALEP EDİYORUZ
“Biz artik boğaza yığılmışık kanunsuzluğun elinden, bize kömek olu bizim hüküklarımızın gorunmasını tılıb edirik. (HUKUKUMUZUN KORUNMASINI TALEP EDİYORUZ)”

Haber 5



Bu haber 2,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,833 µs