En Sıcak Konular

Baykal'ın korku imparatorluğu!

27 Ağustos 2007 15:14 tsi
Baykal'ın korku imparatorluğu! Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yönetiminin CHP ile halk arasında “yapay duvarlar” kurduğunu söyledi. Sarıgül "bu bir korku imparatorluğu, onu yıkacağız" dedi. İşte Sarıgül'den çarpıcı açıklam

Baykal’ın “korku imparatorluğu” yarattığını ileri süren Sarıgül, “Baykal’ın yarattığı korku imparatorluğu yıkılacak” dedi.

Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi önünde 9 Eyül’de “9-9-9” parolası ile yapacakları eylem öncesi Ankara’daki ofisinde çeşitli sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

“9’uncu ayın 9’unda 9 gerekçe ile Genel Merkez önündeyiz” diyen Sarıgül, Baykal ve CHP yönetiminin yıllardır sosyal demokrasinin iktidar olma yolunu tıkadığını öne sürdü.

Sarıgül, “Baykal ve arkadaşlarının sosyal demokratların iktidar olması, Türkiye’deki çağdaş, laik, demokratik düzeni korumayla ilgili en ufak çaba ve gayreti yok. Baykal ve arkadaşları sadece genel merkezde kendi küçük dünyalarında kurdukları koltuklarını korumakla görevliler” dedi.

Hareketlerinin amacının “sosyal demokrasiyi iktidara taşımak” olduğunu belirten Sarıgül, çalışmalarının toplumun her kesiminden önemli ölçüde destek gördüğünü savundu. Sarıgül, “Baykal ve arkadaşları gidecekler. Baykal ve arkadaşları Genel merkezi tıkamaktalar. Baykal ve arkadaşları CHP ile halkın arasında yapay duvarlar kurdu. CHP’yi gerçek tabanı ile buluşturmak üzere 9’uncu ayın 9’nda 9 gerekçe ile genel merkezin önündeyiz” dedi.

“AKP’NİN EN BÜYÜK ŞANSI BAYKAL”

“AKP’nin en büyük şansı Baykal’dır” diyen Sarıgül, “Baykal ve arkadaşları bulunduğu süre içinde sosyal demokratların oyu daha da düşecektir” diye konuştu.

CHP lideri Baykal’ın Cumhurbaşkanı seçim sürecinde izlediği politikanın yanlış olduğunu ifade eden Sarıgül, şunları söyledi:

“Baykal, iktidarla bir gerilim politikası izlerken, muhalefetteki partilerle de gerilim politikası izlemeye başladı. Baykal, artık heyecanlı, Baykal artık halktaki sevgisini kaybettiğini biliyor. O nedenle parti içi ayak oyunları ile il ve ilçe başkanlarını görevden alarak, sadece kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Baykal’ın mücadelesi laik ve demokratik Türkiye mücadelesi değil, Baykal ve Baykalcıların koltuklarını koruma mücadelesi. Bundan sonra üzülerek ifade ediyorum ki partimizin oyları Baykal anlayışıyla daha da fazla düşer.”

Baykal’ın, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e randevu vermemesini eleştiren Sarıgül, “Kapısını çalan bir insan kim olursa olsun hayır dememeliydi. Kapısını çalan bir adayla konuşmalıydı ve parti genel merkezinde kapıya kadar uğurlamalıydı. Ama neden oy vermeyeceğini de geniş kapsamlı olarak kamuoyuyla paylaşmalıydı. Devlet yönetiminde kızgınlık dargınlık olmaz” dedi.

DSP’nin Meclis’e girip kendi adayını çıkarmasını doğru bulan Sarıgül, “Baykal aday dahi çıkaramıyor. Çünkü korkuyor, grubunda tam oy alamayacağım diye korkuyor. Baykal, bir korku imparatorluğu yarattı CHP’de. Biz bu korku imparatorluğunu yıkacağız. Baykal’ın yarattığı korku imparatorluğu yıkılacak. Demokratik bir CHP olacak” diye konuştu.

Sarıgül, CHP yönetimine geldikleri takdirde, ilk işlerinin partiyi demokratikleştirmek olacağını söyledi.

Hurriyet



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,070 µs